Çin'deki Pu'er kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı - Son Dakika
Güncel

Çin'deki Pu'er kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı

Çin\'deki Pu\'er kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi\'ne alındı

Çin'in güneybatısında bulunan Yunnan eyaletinin Pu'er kentindeki yerel çiftçiler, pazar talebini karşılamak için hasat mevsiminde çay yaprakları toplamakla meşgul. Pu'er kentindeki Jingmai Dağı'nın Eski Çay Ormanları Kültürel Peyzajı, Pazar günü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı. Büyük ölçekli ve iyi korunmuş 5 adet eski çay ormanı alanı, 9 geleneksel köy ve 3 koruma ormanından oluşan bu peyzaj, eski çay ormanlarının ekimi ve korunmasına yönelik antik uygulamalara odaklanan zengin çay kültürünün iyi bir örneğini oluşturuyor.

20.09.2023 17:36

PU'ER, 20 Eylül (Xinhua) -- Çin'in güneybatısında bulunan Yunnan eyaletinin Pu'er kentindeki yerel çiftçiler, pazar talebini karşılamak için hasat mevsiminde çay yaprakları toplamakla meşgul.

Pu'er kentindeki Jingmai Dağı'nın Eski Çay Ormanları Kültürel Peyzajı, Pazar günü UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı.

Büyük ölçekli ve iyi korunmuş 5 adet eski çay ormanı alanı, 9 geleneksel köy ve 3 koruma ormanından oluşan bu peyzaj, eski çay ormanlarının ekimi ve korunmasına yönelik antik uygulamalara odaklanan zengin çay kültürünün iyi bir örneğini oluşturuyor.

Kaynak: Xinhua

Son Dakika Güncel Çin'deki Pu'er kenti, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement