Cirit, Almanya´Da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Cirit, Almanya´Da Büyük İlgi Gördü

Cirit, Almanya´Da Büyük İlgi Gördü

Almanya'da İlk Kez Düzenlenen Cirit Müsabakaları, Binlerce Gurbetçi Tarafından Büyük Bir İlgiyle İzlendi.

05.07.2010 19:09

Almanya'da ilk kez düzenlenen cirit müsabakaları, binlerce gurbetçi tarafından büyük bir ilgiyle izlendi.

Cirit müsabakaları Gelsenkirchen Hipodromu'nda gerçekleştirilirken, müsabakalar için Türkiye'nin farklı kentlerinden yirmiyi aşkın sporcu davet edildi ve Macaristan'dan da At'lar getirdildi.

Kanal Avrupa tarafından düzenlen ve dün sona eren "Türkis Avrupa Kültür Festivali", bölgede yaşayan Türkler tarafından yoğun ilgi gördü.Yağlı güreş müsabakaların yanısıra farklı kültürel aktivitelerin düzenlendiği festivalin son gününde, Ata Sporumuz olan Cirit Müsabakaları gerçekleştirildi. Cirit müsabakalarına yoğun ilgi gösteren Avrupalı Türkler, Gelsenkirchen Hipodromu'nu adeta insan seline dönüştürdü.

Kanal Avrupa'nın sahibi Ali Paşa Akbaş ve Türkiye Geneleksel Spor Dalları Federasyonu As Başkanı Sinan Seçer takip ettiği müsabakaları, cirit hakemi Kübra Özdemir idare etti.

Vatandaşların desteği eşliğinde büyük bir coşkuyla başlayan cirit müsabakaları, sporcuların üstün performansıyla oldukça heyecanlı gözlerle izlendi.Her yaştan insanın ilgiyle takip ettiği cirit müsabakalarını, Almanya'da doğup büyüyen gençlerin de ayrı bir heyecanla takip ettiği gözlendi.

Ayrıca Macaristan'tan davet edilen ekibin yaptığı ok atama gösteriside, büyük bir ilgiyle izlendi.

Festivalin gerçekleştiği ve buram buram anadoloyu andıran hipodrom alanında, yöresel kıyafetli insanların dolaştığını, simit satıcılarını ve Kangal küpeği'ni de görmek mümkündü.

Almanya'da ilk kez cirit müsabakalarını izleyen vatandaşlar, ata sporumuzun Avrupa'da yaşatılmasına destek verdiklerini ve böyle bir coşkunun yaşanmasından dolayıda büyük bir sevinç yaşadıklarını dile getirdiler.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşunun stand ve çadır kurarak destek verdiği kültür festivali, cirit müsabakaların ardından farklı folklör gurupların gösterisi ve sanatçıların konserleriyle geç saatlere kadar devam etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cirit, Almanya´Da Büyük İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement