Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılandı - Son Dakika
Güncel

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılandı

Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılandı

Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören 121 çocuğa hayvan sevgisi ve hayvanları koruma bilinci konusunda eğitim verildi.

19.09.2012 15:49

Tübitak Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı kapsamında Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'nde eğitim gören 121 çocuğa hayvan sevgisi ve hayvanları koruma bilinci konusunda eğitim verildi.

Proje sorumluluğunu Doç.Dr. Ebru Yalçın'ın üstlendiği Tübitak Bilim ve Toplum Projeleri Destekleme Programı Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi'nde gerçekleştirildi. "Hayvan Dostlarımızla Daha Güzel Bir Yaşama Merhaba" isimli projeye Bursa Büyükşehir Belediyesi Çocuk Merkezi'ne kayıtlı 7 – 10 yaş arasındaki 121 çocuk katıldı. Çocuklarda hayvan sevgisi ve koruma bilincini oluşturmak, empati yeteneklerini geliştirmek ve hayvanları tanırken tüm doğa ile uyum içinde yaşayabilme sanatının temellerinin anlatıldığı çocuklar, 15'erli gruplar halinde eğitime alındı. Proje kapsamında çocuklara hayvanlar hakkında mini test yapıldı, hayvanlar hakkında doğru bilgiler ve doğru iletişim için ipuçları verildi. Hayvan Hastanesi'ni de gezen çocuklar, 'Hayalinizdeki hayvan dünyası' temalı resim etkinliğine katıldı.

Hayvanlarla oyun oynama fırsatı yakalayan çocuklar, kendi objektiflerinden fotoğraflar çektiler, doğa oyunları ve drama çalışmaları ile eğlenerek öğrendiler. Geri dönüştürülebilen malzemelerden kedi-köpek kulübeleri hazırlayan çocuklar, kulübeleri hep birlikte boyadılar.

Günün sonunda çok güzel bir gün geçirdiklerini ve çok mutlu olduklarını söyleyen çocuklar, tatilin son günlerini eğlenerek ve öğrenerek geçirdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklara Hayvan Sevgisi Aşılandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement