Çocuklu Ailelere Tatil Önerileri - Son Dakika
Güncel

Çocuklu Ailelere Tatil Önerileri

Çocuklu Ailelere Tatil Önerileri

Skyscanner, çocuklu ailelerin gidebileceği en güzel seyahat destinasyonlarını bir araya getirdi.

24.01.2012 12:56

Seyahat etmek isteyenlere 600'ü aşkın havayolunun milyonlarca rotası için en ucuz uçak bileti alternatiflerini sunan Skyscanner, sömestr tatili için plan yapmakta geciken çocuklu ailelerin gidebileceği en güzel seyahat destinasyonlarını bir araya getirdi.

Avrupa'nın bir numaralı uçak bileti arama motoru www.skyscanner.com.tr sömestr tatili için plan yapmakta geciken çocuklu ailelerin gidebileceği seyahat destinasyonlarını derledi. 20 Ocak'ta başlayan ve 6 Şubat 2012 tarihine kadar devam edecek olan sömestr tatilini değerlendirmek isteyenlerin bu listeye bir göz atmasında fayda var.

Skyscanner uzmanları, sömestr tatili için plan yapmakta geç kalan anne-babalara hızlı bir hazırlık yaparak tatilin ikinci haftasını değerlendirmelerini tavsiye ediyor. Özellikle Avrupa ülkeleri yetişkinleri ve çocukları aynı anda eğlendirecek pek çok seçeneği bir arada barındırıyor.

Tatillerde, farklı coğrafyalara ait hayvanları görmek, çocuklar için unutulmaz anıların kaynağı oluyor. Tabii ki hayvanat bahçeleri hayvanları tanımak en doğru adresler. Skyscanner uzmanlarının hazırladığı çalışmaya göre tarihi dokusu ile her yıl yüz binlerce turisti kendine çeken Avusturya'nın başkenti Viyana'da 1752'de kurulan dünyanın en eski hayvanat bahçesi, hem çocuklar hem de yetişkinler için olağanüstü bir deneyim vaat ediyor. Avusturya Hayvanat Bahçesi'nde penguen, fil, akbaba gibi farklı coğrafyaların hayvanlarını bir arada görmek ve hayvanların günlük yaşamlarına şahitlik etmek mümkün.

Son yıllarda tatil severlerin ilgi odağı haline gelen Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag, pek çok tarihi binanın yanında güzel bir hayvanat bahçesine de ev sahipliği yapıyor. 630 türden binlerce hayvanı ağırlayan Prag Hayvanat Bahçesi'nde komodo ejderi, pudu, çıta, tembelhayvan gibi türleri bir arada görmek mümkün. Almanya'nın başkenti Berlin'de bulunan Berlin Hayvanat Bahçesi, İngiltere'nin Chester şehrinde yer alan Chester Hayvanat Bahçesi de Avrupa'ya giden ailelerin ziyaret edebileceği önemli mekânlar arasında yer alıyor.

Skyscanner uzmanlarına göre çocuklarla beraber unutulmaz bir tatil geçirmenin bir diğer yolu da büyük eğlence merkezlerinden geçiyor. Bu alanda en iyi seçeneklerden biri İspanya'nın Katalonya bölgesinde Costa Dorada'da yer alan PortAventura Parkı. Barselona'ya sadece bir saatlik mesafede olan bu park, her yıl 3 milyon ziyaretçiyi kendine çekmeyi başarıyor. Birbirinden eğlenceli oyuncakların yanı sıra pek çok etkinliğin yapıldığı bu parkta hızlı tren, korku tüneli, su parkı ve daha pek çok eğlence aracı bulunuyor. Ayrıca parkta çocuklara özel gösteriler de yapılıyor.

Eğlence parkı deyince akla ilk gelen merkezler Disneylandlar elbette. Şu anda Türkiye'ye en yakın Disneyland Fransa'nın başkenti Paris'te yer alıyor. Walt Disney karakterleriyle renklendirilen bu eğlence parkında günlerce gezmek ve eğlenmek mümkün. Disneyland ziyaretçilerinin buradaki otellerden birinde kalma olanağı da var. İngiltere'de Blackpool şehrindeki Blackpool Pleasure Beach Eğlence Parkı da 6-7 milyon civarında turisti ağırlayan ve dünyanın en büyük hız trenini bünyesinde barındıran çok ünlü bir eğlence merkezi. Pek çok farklı aracın ve oyuncağın bulunduğu parkta çocuklar unutulmaz anlar ve eğlenceli maceralar yaşıyor.

Çocuklarıyla birlikte kültür – sanat turları yapmak ve onlara uygun müzeleri gezmek isteyenler için ise Avrupa yine onlarca güzel mekâna ev sahipliği yapıyor. Londra'da bulunan Madame Tussaud Balmumu Müzesi balmumundan yapılmış yüzlerce heykelle çocukların ve büyüklerin ilgisini çekiyor. Almanya'da bulunan Nuremberg Oyuncak Müzesi 18. ve 19 yüzyıllardan kalma oyuncakların yanı sıra, tahta oyuncaklar ve kız çocuklarını ev işleri konusunda eğitmek için yapılan bebek evleri gibi pek çok parçayı bir arada görme olanağı veriyor.

Londra'da bulunan Pollock Oyuncak Müzesi, Sherlock Holmes Oyuncak Müzesi, Wight Adasında yer alan Liliput Antik Bebek ve Oyuncak Müzesi, Fransa'da Poissy Oyuncak Müzesi, İtalya'da Milano Oyuncak Müzesi ise diğer ünlü oyuncak müzeleri arasında.

Sömestr tatilinde kış sporu yapmak isteyen aileler için de yüzlerce alternatif var. Kış sporlarını sevenler son dönemde Bulgaristan'ın en büyük ve iddialı kayak merkezi olan Bansko Kayak Merkezini ziyaret ediyor. Şirin ve tipik bir Bulgar kasabası olan Bansko tarihi dokusuyla da güzel bir tatil vaat ediyor. Elbette kayak deyince dünyanın en eski kayak merkezi olan İsviçre ilk akla gelen ülkeler arasında. İsviçre, onlarca farklı tesisinde her yıl yüz binlerce kişiyi ağırlıyor. Crans-Montana, St Moritz, Zermatt, Verbier, Grindelwald bu merkezlerden sadece birkaçı. Skyscanner uzmanlarına göre İtalya'da Cortina d'Ampezzo, Fransa'da Megeve ile Chamonix, Bosna Hersek'te Jahorina, Avusturya'da Kitzbuhel de iyi birer kayak merkezi seçeneği olarak listede yer almayı hak eden adreslerler arasında yer alıyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Çocuklu Ailelere Tatil Önerileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement