Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Başladı - Son Dakika
Güncel

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Başladı

Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Başladı

Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 1. Coğrafi Bigi Sistemleri Çalıştayı 3 gün sürecek.

03.09.2012 16:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 1. Coğrafi Bigi Sistemleri Çalıştayı açılış konuşmaları ile başladı. Kartepe Green Park Otel'de düzenlen ve Büyükşehir Belediyelerinin katılımıyla gerçekleşen çalıştay 3 gün sürecek.

BAKAN YARDIMCISI KAVRANOĞLU DA KATILDI

Bu sene birincisi düzenlenen 1.Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayına Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan, Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Okan Erhan Oflas, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcıları Tahir Büyükakın, Mustafa Çöpoğlu, Ercan Yazıcı, Türkiyenin birçok yerinden gelen Büyükşehir Belediyeleri yetkilileri ve çok sayıda yetkili katıldı.

KALİTE ARTACAK, MASRAFLAR AZALACAK

3 gün sürecek çalıştayın açılışında konuşan Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Davut Kavranoğlu coğrafi bilgi sistemlerinin önemine değinerek bilgilerin ve buna bağlı detayları çok iyi bilmemiz gerektiğini ifade etti. Bakam Yardımcısı Kavranoğlu bu bilgi ve detayların şehircilik hayatında etkin bir şekilde paylaşılıp kullanılmasının gerekliliğini aktararak" Bu bizim, kurum ve kuruluşların masraflarını azaltacak, yapılacak hizmetlerini kalitesini artıracak" şeklinde konuştu.

KENTİMİZİN MR'INI ÇEKİYORUZ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu iletişimsizlik ve kopukluğun çok önemli bir sorun olduğunu kaydederek" Eğer idare edilen kent hakkında yeterli bilgiye sahip değilseniz; kurumlarınız arasında koordinasyon sorunu varsa, aynen bir bünyenin hastalanması gibi, kentlerimiz de hasta olur" dedi. Başkan Karaosmanoğlu Çoğrafi Bilgi Sistemlerinin Kocaeli'ye veTüm Türkiye'ye önemli kolaylıklar sağladığını belirterek" Bugün üstün teknolojik imkânları da kullandığımız yeni bir uygulamaya sahibiz. Artık hiç kimse bir diğerinin hattını koparmıyor. Kentlerimiz, artık yönetim bilgi sistemleri ile idare ediliyor. Ve coğrafi bilgi sistemleri uygulamasıyla, Kentlerimizin adeta MR'ı çekiliyor" dedi.

DEĞİŞEN TÜRKİYE

Kocaeli Valisi Ercan Topaca ise Türkiye'de insanın ve coğrafyanın çok hareketli olduğunu ifade ederek" Sürekli yapılaşan ve büyüyen şehirler var. Bir bölgeye birkaç sene sonra gidildiğinde tanımakta bile zorlanılıyor. Bu değişimin bir istatistiğinin oluşturulması işte bu nedenle çok önemli. Hep beraber bu tarz sistemleri, çalışmaları yaygınlaştırmamız lazım. Bu çalıştayın da eksiklerimizin giderilmesine vesile olacağına inanıyorum" dedi.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü Dr. Ahmet Sarıcan ise konuşmasın çalıştayın hayata geçirilmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür etti. Sarıcan Bilgi'nin sihirli bir kavram olduğunu belirterek bu bilginin karşılıklı paylaşım halinde çok değerli hale geleceğinin altını çizdi. Sarıcan bu kapsamda coğrafi bilgi sistemlerinin sorunların müzakere edilmesi ve bu bilgilerin kullanımı ile birçok problemin önceden halledilmesinin sağlandığının altını çizdi. Çoğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürü Okan Erhan Oflas ise Coğrafi Bilgi Sistemleri'nin Türkiye'deki gelişimi ve gerekliliğini getiren faktörleri gözler önüne serdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Coğrafi Bilgi Sistemleri Çalıştayı Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement