Dalyan'daki Balıkçı Barınağı Rıhtım İnşaatı - Son Dakika
Güncel

Dalyan'daki Balıkçı Barınağı Rıhtım İnşaatı

Dalyan\'daki Balıkçı Barınağı Rıhtım İnşaatı

Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyündeki inşaat, çalışmalarda tarihi sütun ve eserlerin ortaya çıkması nedeniyle durduruldu.

16.01.2014 14:51

Çanakkale'nin Ezine ilçesine bağlı Dalyan köyünde yapımı devam eden balıkçı barınağı rıhtım inşaatının, çalışmalarda tarihi sütun ve eserlerin ortaya çıkması nedeniyle durdurulduğu bildirildi.

Ezine Kaymakamı Ali Fuat Atik, Geyikli Belediye Başkanı Metin Salman ve Dalyan Muhtarı Yavuz Uşaklı ile inşaat alanında incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.

Kaymakam Atik, çalışmalarda tarihi sütun ve diğer bulgulara rastlanıldığı, Devlet Limanları ve Hava Meydanları (DLH) Bursa Bölge Müdürlüğünce, Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan konu hakkında gerekli iznin alınmadığı gerekçesiyle çalışmaların durdurulduğunu söyledi.

İnşaatın devam etmesi ve tamamlanması yönünde gerekli izinlerin alınması için bir süreç başladığını anlatan Atik, "Yapımı devam eden toplamda 110 metrelik rıhtım inşaatı ile ilgili çalışmalarda sona gelindi. Şu anda son 20 metre kaldı. Bu 20 metrelik bölümle ilgili bir sorun yaşanmakta. Söz konusu sorunun gerekli girişim ve izinlerle inşallah aşacağız" dedi.

Muhtar Yavuz Uşaklı ise alanda bulunan tarihi sütun ve bulguların önceki zamanlarda balıkçılar ile köylüler tarafından, köyün içinden dalga kıran ve diğer balıkçılık faaliyetleri için sahile getirildiğini kaydetti. Bölgenin 3. derece doğal sit alanı olduğunu ve tarihi bir bölge olmadığını belirten Uşaklı, "İnşaatın durmasını gerektirecek bir olay yok" dedi. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dalyan'daki Balıkçı Barınağı Rıhtım İnşaatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement