Danıştay Kararıyla 2.5 Yıl Sonra Koltuğunu Geri Aldı - Son Dakika
Güncel

Danıştay Kararıyla 2.5 Yıl Sonra Koltuğunu Geri Aldı

Danıştay Kararıyla 2.5 Yıl Sonra Koltuğunu Geri Aldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ersu Hızır'ın Genel Sekreterliğe dönmesini sağlayan Danıştay kararını 7 ay sonra uyguladı.

19.03.2013 15:48

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ersu Hızır'ın Genel Sekreterliğe dönmesini sağlayan Danıştay kararını 7 ay sonra uyguladı. Hızır'ı yeniden Genel Sekreter yapan idari işlem için önce Genel Sekreter Yardımcısı Serpil Baran İZSU'ye Genel Müdür Yardımcısı kadrosuna atandı. Genel Sekreter Pervin Şenel Genç Genel Sekreterlik kadrosundan alınarak, Baran'ın boşalttığı Genel Sekreter Yardımcılığı kadrosunu indirilerek, maaşı da düşürüldü. Hızır'a Genel Sekreterlik kadrosunu verecek yazı ise 20 Nisan'a kadar raporlu olduğu için tebliğ edilemedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun güven bunalımına düştüğü gerekçesiyle Eylül 2010'de görevden aldığı Genel Sekreter Ersu Hızır kadrosunu mahkeme kararlarıyla geri aldı. Danıştay'ın Ağustos ayında verdiği karardan bu yana gerçeklemesi beklenen ancak belediyenin farklı idari uygulamaları nedeniyle geciken değişiklik pazartesi günü yapıldı. Bu nedenle mevcut beş Genel Sekreter Yardımcısından biri olan Serpil Baran İZSU Genel Müdürlüğü'nden sahte diploma skandalı nedeniyle görevden alınan Gültekin Avkıran'dan boşalan Genel Müdür Yardımcılığı kodrosuna atandı. Büyükşehir davası nedeniyle cezaevine girip çıkan ve 633 günlük aradan sonra tekrar Genel Sekreterlik koltuğuna dönen Pervin Şenel Genç ise Baran'ın yerine Genel Sekreter Yardımcığı kadrosuna geri döndürüldü. Böyleye Genç'in maaşı da düştü. Hızır'a ise Genel Sekreterlik'e dönüşü için yazılan yazı 20 Nisan'a kadar raporlu olduğu için tebliğ edilemedi. Mahkeme kararı daha önce Hızır'ın izinsiz işe gelmediği için disiplin uygulaması başlatılması nedeniyle uygulanmamıştı. Ancak, bu uygulama da mahkeme tarafından durdurulmuştu.

Hızır'a tebligatın yapılması ve raporunun bitmesinden sonra Genel Sekreterlik makamına oturup oturmayacağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun birlikte çalışmak istememesine karşın görevini nasıl yürüteceği merak konusu oldu. İddiaya göre Hızır, bir süre çalıştıktan ve Meclis toplantısına katıldıktan sonra emekliliğini isteyecek. Bir başka iddiaya göre ise görev yetkileri sınırlansa da çalışmaya devam edecek.

Öte yandan İZSU'da da İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı İsmail Özcan'ın yerine Karşıyaka Şube Müdürü Saffet Özdemir getirildi. Özcan kızağa çekildi. İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Yönetimi, Kulüp'ün Genel koordinatörlüğü görevini yürüten Kültür Sosyal İşler Daire Başkanı Murat Özel'i Pervin Şenel Genç'e de ulaşan hakkındaki şikayetler nedeniyle bu görevinden aldı. Özel'den boşalan koordinatörlük görevine ise eski İZULAŞ Genel Müdürü Zeynel Canol getirildi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Danıştay Kararıyla 2.5 Yıl Sonra Koltuğunu Geri Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement