Davutpaşa'da Patlama Davası.... - Son Dakika
Güncel

Davutpaşa'da Patlama Davası....

Davutpaşa\'da Patlama Davası....

Tanık Sıfatıyla Dinlenen Zeytinburnu Belediyesi'nde Görevli Zabıta Memurları, Patlamanın Meydana Geldiği İş Hanına Denetim Amaçlı Hiç Gitmediklerini Söylediler.

25.10.2010 18:51

Tanık sıfatıyla dinlenen Zeytinburnu Belediyesi'nde görevli zabıta memurları, patlamanın meydana geldiği iş hanına denetim amaçlı hiç gitmediklerini söylediler.

Davutpaşa?da bir iş merkezinde meydana gelen ve 22 kişinin öldüğü, 115 kişinin yaralandığı patlamaya ilişkin 9 sanığın yargılandığı davada, Zeytinburnu Belediyesi'nde çalışan 11 zabıta memuru 'tanık' sıfatıyla dinlendi.

Mahkemede tanık sıfatıyla dinlenen 11 zabıta memuru, patlamanın meydana geldiği iş hanına denetim amaçlı hiç gitmediklerini söylediler. Duruşma öncesi patlamada hayatını kaybedenlerin aileleri yaptıkları basın açıklamasında, patlamanın meydana geldiği alanın ölenlerin anısına park yapılmasını istedi.

Bakırköy 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanıklar Feruz Mutsal, Rüstem Tekin, Şevket Yıldırım, Servet Kırna, Hasan Altay ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Mehmet Vehip Ekinci, eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürü Atakan Tanış hakkında davayla ilgili ek iddianame hazırlandığını belirtti. Mahkeme Başkanı Ekinci, sanık Tanış hakkında, "görevi kötüye kullanmak ve taksirle ölüme neden olmadan" suçlarından ek iddianame düzenlendiğini, iddianamenin 3 Ağustos tarihinde kabul edildiğini, tam bağlantı nedeniyle dosyaların birleştirildiğini ifade etti.

DURUŞMADA 11 ZABITA MEMURU TANIK SIFATIYLA DİNLENDİ

Duruşmada tanık olarak dinlenen Mustafa Yılmaz Zeytinburnu Belediyesinde zabıta görevlisi olarak görev yaptığını belirterek,"Patlamanın meydana geldiği iş hanına hiç denetim amacıyla gitmedim. Patlamanın meydana geldiği iş hanının bodrum katında yer alan kot taşlama atölyesine gittiğimi hatırılıyorum. Üst katlara bakmadım, diğer işyerlerine bakmadık" dedi. Zeytinburnu Belediyesinde görevli zabıta memuru olarak çalışan diğer 10 tanıkta ifadesinde olayın oluşuna dair bilgileri olmadığını, patlamanın olduğu iş hanına denetim amaçlı gitmediklerini anlattı.

PATLAMADA YARALANAN KADAKAL: "ŞİKAYETÇİYİM"

Mağdur Sabriye Kadakal, patlamanın olduğu iş hanının karşı çaprazındaki işyerinde çalıştığını belirterek, ??Sabah saatlerinde şiddetli patlama olunca deprem oldu sandık. İşyerinden çıkıp ön tarafında bulunan balkon şeklindeki yere geçtik. Bu sırada ikinci patlama oldu. Sağ gözüme bir maytap parçası isabet ettiği için gözüm hiç görmemektedir. Elim ve burnumdan da yaralandım. Ancak sağ gözümde kalıcı görme kaybı oluştu. Patlamanın olduğu iş hanının üst katındaki yeri biz kot atölyesi olarak biliyorduk. Camları kapalı ve boyalıydı. Yaralanmam nedeniyle şikayetçiyim?? diye konuştu. Müşteki Necla Kara da eşi Yaşar Kara?nın patlamada hayatını kaybettiğini belittereki sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti, Zeytinburnu Belediyesi'ne yazı yazılarak, patlamanın meydana geldiği işyerine denetim için giden görevlilerin ne tür işlemler yaptıklarının mahkemeye bildirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

"PATLAMANIN MEYDANA GELDİĞİ ALANIN KAYBETTİKLERİMİZİN ANISINA PARK YAPILMASINI İSTİYORUZ"

Duruşma öncesi adliye önünde patlamada hayatını kaybedenlerin yakınları basın açıklaması yaptı. Grup adına basın açıklaması yapan İdris Çabuk, "Bizler bir daha davutpaşalar olmasın diyoruz. Patlamanın meydana geldiği alanın kaybettiklerimizin anısına park yapılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Davutpaşa'da Patlama Davası.... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement