Demokrasi Gazisine Öğrenim Desteği - Son Dakika
Güncel

Demokrasi Gazisine Öğrenim Desteği

Demokrasi Gazisine Öğrenim Desteği

15 Temmuz gazisi Atilla Yüce'nin öğrenim masrafları Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından karşılanacak.

17.11.2016 10:16

15 Temmuz gazisi Atilla Yüce'nin öğrenim masrafları Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından karşılanacak.

Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Ekonometri Bölümü son sınıf öğrencisi olan Atilla Yüce'ye, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü vasıtasıyla ulaşan vakıf, tedavisi devam eden gence eğitim yardımında bulunacak.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, İzmir'de öğrenimini sürdüren Atilla Yüce, yaz tatili dolaysıyla Ankara'da ailesinin yanında bulunduğu 15 Temmuz gecesi, darbe girişimine karşı koymak için sokağa koştu. Sabaha karşı 05.30 sıralarında Genelkurmay Başkanlığı önünde açılan ateş sonucu iki bacağından birden yaralandı.

Bu yıl 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarına ve gazilerine de burs verme kararı alan Nevvar Salih İşgören Vakfı, uzun süre hastanede yattıktan sonra halen koltuk değnekleriyle yürüyen gazi öğrenciye öğrenim desteği sağlanacağını bildirdi. Bu çerçevede Atillla Yüce, Aile ve Sosyal Politikalar İzmir İl Müdürü Nesim Tanğlay ile birlikte Nevvar Salih İşgören Vakfında, Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun ve Yönetim Kurulu Üyesi Mülayim Altınkalp ile bir araya geldi.

"Ömür boyu unutmayacağım"

Annesini kaybettikten sonra Ankara'da babası ve ağabeyi ile yaşayan ve 9 kardeşin en küçüğü olan Atilla Yüce, Nevvar Salih İşgören Vakfının yardımını ömür boyu unutmayacağını belirterek o geceye dair şunları anlattı:

"O gece sabaha karşı Genelkurmay Başkanlığı önünde yoğun ateş altındaydık. Çok yorulmuştum ve yere oturmak isterken ayaklarımda bir sıcaklık hissettim. Bacaklarıma baktığımda ikisinden de şırıl şırıl kan aktığını gördüm. Sonra sırt üstü uzandım, benim şansıma yarım saat ambulans gelemeyen yere 1 dakika sonra ambulans gelmişti. Biraz gecikmiş olsa kan kaybından ölebilirdim.

Ertesi gün semalarda helikopter ve uçak sesi duymayınca diyorsunuz ki; 'Rabbime şükürler olsun ülkem huzura kavuştu.' O gün o sokaklara inenler bunun nişanını taşıyor. Nevvar Salih İşgören Vakfına çok teşekkür ederim, bizim yanımızda olduklarını hissettirdikleri için. Bu yardımı bana yaptıkları için ömür boyu minnettar kalacağım. İleride çalışma hayatına atılıp para kazanmaya başladığımda ben de eğitim faaliyetlerinde kullanılmak üzere Nevvar Salih İşgören Vakfına katkıda bulunacağıma söz veriyorum. Çünkü benim şu an ihtiyacım var, bu durumumdan kaynaklanan. Ancak, çok daha mağdur insanlar da var ülkemizde."

"Onlara gönül borcumuz var"

Nevvar Salih İşgören Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Erol Urgun da vakıf olarak eğitim, sağlık başta olmak üzere muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirterek, "Bu yıl geçmiş senelerden farklı olarak özellikle eğitim bursu konusunda son dönemde yaşadıklarımızla da alakalı olarak hem şehit Mehmetçik yakınları, hem de 15 Temmuz Şehitleri ve gazileri ile yakınları için çalışmalar başlattık. Atilla kardeşimize de yardım edebilme imkanı bulduğumuz için çok mutluyuz. Kendisinin de gelecekte iş sahibi olduktan sonra ihtiyaç sahiplerine yardım edeceğini söylemesini toplum için mesaj olarak görüyorum." şeklinde duygularını paylaştı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Nesim Tanğlay da, Atilla Yüce'nin o karanlık geceyi aydınlığa çeviren kahramanlardan biri olduğunu vurgulayarak, "Atilla ile yakından ilgileniyoruz, kendisiyle görüşüyoruz. Gazilikle ilgili bütün işlemler il müdürlüğümüz tarafından gerçekleştirildi. Aynı zamanda Atilla kardeşimiz üniversite öğrencisi. Biz de Nevvar Salih İşgören Vakfının bu konudaki duyarlılığını bildiğimiz için kendisini vakfımıza yönlendirdik. Sağ olsun onlar da kırmadılar, eğitim süresi boyunca eğitim ihtiyaçlarını karşılayacaklarını ve burs bağlayacaklarını söylediler." ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı'nın şehit yakınları ve gaziler konusunda çok hassas olduğunu ve özel talimatlarının bulunduğunu aktaran Tanğlay, "İzmir ilinde de bu talimatlar doğrultusunda bütün şehit yakınları ve gazilerimizle ilgili çok özel bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışma ile il müdürlüğümüzdeki bütün arkadaşlarla görev bilinci ya da mesai kavramı içerisinde değil onların bize birer emanet olduğunu, bir nebze de olsa minnet borcunu ödeme adı altında hiçbir mesai kavramı gözetmeden ailelerimize ulaşıyoruz, onları sık sık ziyaret ediyoruz, sorunlarını yerinde çözmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Demokrasi Gazisine Öğrenim Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement