Demokrasinin Gelişimine Katkı - Son Dakika
Güncel

Demokrasinin Gelişimine Katkı

Demokrasinin Gelişimine Katkı

Pala, AS TV ekranlarında 'Ekonomik Gündem' adlı programa katılarak konseyin çalışmalarını anlattı.

12.03.2012 16:10

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, kent konseylerinin demokrasinin gelişmesi için önemli olduğunu belirterek, toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının bu yapıyı değerlendirmesini istedi.

Bursa Kent Konseyi Başkanı Mehmet Semih Pala, AS TV ekranlarında Gazeteci Yılmaz İşel'in hazırlayıp sunduğu 'Ekonomik Gündem' adlı programa katılarak konseyin çalışmalarını anlattı. Kent konseyi kavramının ülke için bir şans olduğunu söyleyen Pala, demokratik bir yapının oluşması ve insanların sıkıntılarını yöneticilere iletmesi açısından kent konseylerinin önemli olduğunu belirtti. Bu şansı toplumun ve sivil toplum kuruluşlarının iyi değerlendirmesi tavsiye eden Pala, belediyenin bulunduğu her yerde kent konseylerinin kurulması gerektiğini de dile getirdi.

Bursa Kent Konseyi'nin yapısı hakkında bilgi veren Pala, "Bursa Kent Konseyi, Bursa Büyükşehir Belediyesi ile uyum içinde çalışması sonucunda bu performansa kavuştu. Belediye Yasası'na giren kent konseyleri, Türkiye örnek çalışmalar yapabilmelidir. Bu görevle yola çıkarak yasanın verdiği hakları kullanıyoruz. Bursa Kent Konseyi, gücünü gönüllü katılımcılarından almaktadır. Bir kesimin veya partinin fikirlerine saplanmadık. Farklı görüşlere sahip insanları ve hitap ettiğimiz geniş tabanı herkese ve her kesime hitap ederek bir araya getirdik" dedi.

Bursa Kent Konseyi'nin bir demokrasi platformu olduğunu dile getiren Pala, "Kent konseyleri, akıllı hareket edip, nerede neyi diyeceğini bilen kurumlar olmalıdır. Sonuç almasını bilmelidir. Bursa Kent Konseyi çatı kuruluşu olarak kentte organizasyon ve koordinasyon görevini yürütüyor. Kentle ilgili konuları gündemimize alıyoruz, fikri olanları toplantıya çağırıyoruz, konuşuluyor ve ortaya çözümler çıkıyor. Bu fikir ve düşünceleri gerekli yerlere iletiyoruz.

Bursa'nın deprem gerçeğini, İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu'nu, FSM Bulvarı'nı, İl Çevre Planını, hızlı treni, yeni stadyumunu Kent Konseyi toplantılarında ele aldık. Bursa gündemini her zaman önden takip ettik. Kavga etmeden de sonuç aldık. Kent konseyleri sempozyumunu, liseliler buluşmasını ve FotoFest'i düzenledik. Engelliler meclisimiz kamu binalarını denetledi. Plastik kapakları toplayarak akülü engelli aracı almaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Demokrasinin Gelişimine Katkı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement