Deniz Kaplumbağaları Uydu İzleme Cihazı Takılarak Denize Bırakılacak - Son Dakika
Güncel

Deniz Kaplumbağaları Uydu İzleme Cihazı Takılarak Denize Bırakılacak

Deniz Kaplumbağaları Uydu İzleme Cihazı Takılarak Denize Bırakılacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, tedavi edilerek sağlığına kavuşan deniz kaplumbağalarına, uydu izleme cihazı takılarak denize salıverildiler.

24.08.2012 12:46  Güncelleme: 13:08

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca, Dalyan-İztuzu Kumsalı Rehabilitasyon Merkezi'nde tedavi edilerek sağlığına kavuşan deniz kaplumbağalarına, uydu izleme cihazı takılarak denize salıverilme faaliyetinin gerçekleştirileceği belirtildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından deniz kaplumbağaları yuvalama alanı olarak bilinen kumsal alanlarda, her yıl üreme periyodu içerisinde deniz kaplumbağalarının popülasyonlarının araştırılması ve korunması amaçlı bilimsel çalışmalar yapıldığı ifade edildi.

Bu çalışmalar kapsamında, Köyceğiz-Dalyan Özel Çevre Koruma Bölgesi'nde bulunan Dalyan-İztuzu kumsalında, sağlığına kavuşan deniz kaplumbağalarına uydu izleme cihazı takılarak denize salıverilme faaliyetinin gerçekleştirileceği ifade edildi. Programa Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Uzun ve Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürü Osman İyimaya'nın da katılacağı bildirilerek, yapılan araştırma, izleme ve koruma çalışmaları kapsamında programın, 26 Ağustos saat 19.00'da gerçekleşeceği kaydedildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Deniz Kaplumbağaları Uydu İzleme Cihazı Takılarak Denize Bırakılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement