Denizlili Öğretmen Gözlemevi Kurdu - Son Dakika
Güncel

Denizlili Öğretmen Gözlemevi Kurdu

Denizlili Öğretmen Gözlemevi Kurdu

Denizli'de Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler, Türkiye'de devlet okulları arasında ilk ve tek olan gözlemevini kurarak önemli bir projeye imza attı.

29.11.2012 14:52

Denizli'de Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler, Türkiye'de devlet okulları arasında ilk ve tek olan gözlemevini kurarak önemli bir projeye imza attı.

Nalan Kaynak Anadolu Lisesi Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler, 2009 yılında hazırladığı projeyi hayata geçirerek devlet okulları arasında ilk ve tek olan gözlemevini kurdu. Kurduğu gözlemevi ile astronomi eğitiminin ivme kazanmasını sağlayan Demirciler, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün 81 ilin fark oluşturan öğretmenleri davetinin de konuğu oldu.

Gözlemevini ziyaret ederek güneşi inceleyen Denizli Milli Eğitim Müdürü Sebahattin Akgül'e çalışmalar hakkında bilgi veren Tahsin Demirciler, "İl Özel İdaresi'nin yaptığı destek ile gözlemevi kuruldu. Ülkemizde ilk ve tek gözlemevidir. Proje ülkemizde örnek oldu ve diğer şehirlerden, okullardan bilgiler alıp başlayanlar var. Astronomi eğitimimizin ivme kazanmasına sebep oldu. Teleskop, GPS ve bilgisayar takip sistemlidir. Öğrencilerimizle geceleri yıldızları inceliyoruz. Meraklı ve hobi haline getirmiş oldukça fazla öğrencimiz oldu" dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Akgül, gözlemevinin herkese açık ve ücretsiz olduğunu, uzayı incelemek isteyen, uzay hakkında bilgi sahip olmak isteyen vatandaşların cuma akşamları gelerek gökyüzünü inceleme fırsatına sahip olduğunu dile getirdi. Gündüz olması nedeniyle güneşi incelediklerini belirten Akgül, "Güneş üzerindeki lekeleri gözlemledik. Hocamız bu lekelerin kaybolması durumunda dünyanın buzul çağına girebileceğini söyledi" diye konuştu.

Resmi okullar arasında uzay ve evrenle buluşma yeri olan tek gözlemevinin Nalan Kaynak Anadolu Lisesi olduğunu ifade eden Akgül, "Bizim amacımız gözlemevini Türkiye'ye duyurup, tanıtılması için ülke genelinde okullar arasında yapılan gezilerde yer alması ve uzayın öğrencilere tanıtılmasıdır. Gözlemevimizde şu anda resimleme çalışmalarına da başlanmıştır. Böylelikle gezegenlerde, yıldız sistemlerindeki değişmeler daha iyi gözlemlenebilmektedir" diye konuştu.

Akgül, ziyaretin sonunda Fizik Öğretmeni Tahsin Demirciler'e hediye verdi. - DENİZLİ

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Denizlili Öğretmen Gözlemevi Kurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement