Depremin Ardından Simav'da Hayat Normale Döndü - Son Dakika
Güncel

Depremin Ardından Simav'da Hayat Normale Döndü

Depremin Ardından Simav\'da Hayat Normale Döndü

Dün meydana gelen Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede hayat normale döndü.

17.04.2012 21:59

Dün meydana gelen Kütahya'nın Simav ilçesi merkezli 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından ilçede hayat normale döndü. Öte yandan, ilçede iki gün içinde en büyüğü 4.8, en küçüğü ise 2.5 olmak üzere toplam 55 sarsıntı kaydedildi.

Dün meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki depremin ardından okulların tatil edildiği, hastane binasının boşaltıldığı ve bazı vatandaşların daha büyük deprem olacağı endişesi ile ilçeyi terk ettikleri Simav'da, hayat bu gün itibariyle normale döndü. Artçı sarsıntıların büyüklüğünün giderek azalması sonucu ilçede tatil edilen okullarda eğitim-öğrenim tekrar başlarken, hastalar da boşaltılan hastane binasına yeniden yerleştirildi.

SİMAV DÜNDEN BUGÜNE 55 KEZ SALLANDI

Öte yandan, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Enstitüsü ve Ulusal Deprem İzleme Merkezi verilerine göre, Simav'da dünden bu saate kadar en büyüğü 4.8, en küçüğü ise 2.5 olmak üzere tam 55 kez deprem kaydedildi.

4.8 büyüklüğündeki depremin merkez üssü olan, ilçeye 24 kilometre mesafedeki İnlice köyünde 14 metruk evde hasar oluştu. Köye yakın mesafede bulunan ve beş parçaya ayrılan dev bir kayanın yerleşim merkezine düşmeyip arazide kalması ise teselli kaynağı oldu.

Köy Muhtarı Ali Güzel, devam eden artçı sarsıntılar nedeniyle vatandaşların çoğununun evlerine girmeye tereddüt ettiğini bildirdi. Deprem sonrası köyde heyelanlar oluştuğunu dile getiren Muhtar Güzel, "1970 Gediz depremi, ardından 17 Şubat 2009'daki 5.0 büyüklüğündeki Simav depremi ve şimdi de 4.8'lik Simav depreminin merkez üssü köyümüz oldu. Şimdiye kadar 4 kez depremin merkez üssü olan köyümüzün daha güvenli bir yere taşınmasını istiyoruz. Vatandaşların beklentileri bu yönde" dedi. - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Depremin Ardından Simav'da Hayat Normale Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement