Dolandırıcılara Kanan Köylüler, Bine Yakın Küçükbaş Hayvanından Oldu - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcılara Kanan Köylüler, Bine Yakın Küçükbaş Hayvanından Oldu

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde ''devlet destekli çiftlik kuruyoruz'' diyerek köylüden küçükbaş hayvan alan şahıslar, vatandaşları dolandırdı.

13.02.2017 08:16  Güncelleme: 09:31

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde 'devlet destekli çiftlik kuracağız' yalanıyla köylülerin küçükbaş hayvanlarını satın alan dolandırıcılar, kayıplara karıştı. Dolandırıcılara senet karşılığı hayvanlarını sattıklarını söyleyen köylüler, iki sene geçmesine rağmen icradan da sonuç çıkmadığını belirtti.

BİNE YAKIN KÜÇÜKBAŞ HAYVAN SATILDI

Çanakkale'nin Lapseki ilçesine bağlı Adatepe köyünde vatandaşlar, çiftlik kurulacak bahanesiyle küçükbaş hayvan toplayan kişilere Adatepe ve civar köylerde toplamda bine yakın küçükbaş hayvanın satıldığını ancak köylülerin paralarını alamadığını iddia etti

''BİZLERİ DOLANDIRIP GİTTİLER''

Köy sakinlerinden 53 yaşındaki Muzaffer Süzen, "Devlet desteklemeli hayvan çiftliği kuruyoruz diyerek bizleri dolandırıp gittiler. Bizleri de mağdur duruma düşürdüler. İki seneden bu yana paralarımızı alamadık. Telefonlarımıza çıkan yok. Bir daha da ne karşılaşabildik ne de görüşebildik. Benim 50 adet koyunumu aldı ve bu köyden 500 tane koyun almıştır. Biz bunları senet karşılığında kendi ellerimizle verdik. Fakat, hala paramız ödenmedi. Şu anda elimde 10 adet koyunum kaldı ve kuzuları var" diye konuştu.

Dolandırıcılara Kanan Köylüler, Bine Yakın Küçükbaş Hayvanından Oldu
DOLANDIRICILARA KOYUNLARINI KENDİ ELLERİYLE VERDİ

Karamusalar köyünde yaşayan diğer mağdurlardan 60 yaşındaki Ali Sevinç ise, dolandırıcılara koyunlarını kendi elleriyle verdiğini belirterek, "60 tane koyunum gitti. Bize senet verdiler. İki ay içerisinde paralarınız ödenecek' diyerek ikna ettiler. 2 sene geçti hala paramızı alamıyoruz. İcradan da bir sonuç çıkmıyor. Mağdur duruma düştük" dedi.

SİNİRDEN SENETLERİ YIRTTILAR

Köyde dolandırılan bazı vatandaşların sinirden senetleri yırttığını ifade eden Sevinç, "Yetkililerden yardım bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Dolandırıcılara Kanan Köylüler, Bine Yakın Küçükbaş Hayvanından Oldu
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcılara Kanan Köylüler, Bine Yakın Küçükbaş Hayvanından Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement