Devlet Sanatçısı Hilmi Şahballı 2015 Yılının Kültür ve Sanat Adamı Seçildi - Son Dakika
Güncel

Devlet Sanatçısı Hilmi Şahballı 2015 Yılının Kültür ve Sanat Adamı Seçildi

Devlet Sanatçısı Hilmi Şahballı 2015 Yılının Kültür ve Sanat Adamı Seçildi

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından Türkiye’de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde yapılan araştırma ve anketler sonucunda Devlet Sanatçısı "Asrın Ozanı" Hilmi Şahballı, gençler tarafından 2015 yılının "Kültür ve Sanat Adamı" seçildi.

11.12.2015 12:05

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkezi tarafından Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üniversitelerinde yapılan araştırma ve anketler sonucunda Devlet Sanatçısı "Asrın Ozanı" Hilmi Şahballı, gençler tarafından 2015 yılının "Kültür ve Sanat Adamı" seçildi.

Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Merkez Sözcüsü Aytaç Yamaç, düzenlediği basın toplantısında 2015 yılı Kültür ve Sanat Adamı Ödülü'nün Hilmi Şahballı'ya verildiğini duyurdu. Yamaç, "Devlet Sanatçısı, Asrın Ozanı Hilmi Şahballı Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde eğitim faaliyeti veren üniversitelerde yapılan anketler sonucunda 2015 yılının Kültür ve Sanat Adamı seçilmiştir. Türkiye Gençlik ve Spor Konfederasyonu Genel Başkan Feridun Cevahiroğlu'nun Başdanışmanı Aytekin Dabanca, Hilmi Şahballı'yı makamında ziyaret ederek ödülünü takdim etmiştir" dedi.

Yamaç, "Hilmi Şahballı yıllarca yurt dışında birçok ülkeyi gezmiş, ziyaretlerinde türkülerimizi icra ederek Türk kültürünün yayılmasında büyük emekleri olmuştur. 750'nin üzerinde şiiri bulunmaktadır. Bu şiirlerin 300'ünü bestelemiştir. Bunlardan bazıları 'Yürüyorum, Esmerin Adı Oya, Kızılırmak, Yoruldum, Volkan Gibiyim, Doğ Güneş, Aman Dokunmayın Çok Fenayım, Takatim mi Var, Bir Yudum Su, Bahar Gelmiş Bizim Ele, Zım zım, Mahkumların Türküsü, Neden Bana Gönül Verdin, Unutuldum, O da Yandı Ben de Yandım, Ay Kızım Kınalı Kuzum, Belki Gelirim Ana, Bebeğim' gibi bilinen çalışmalardır. Ayrıca 55 adet plağı, 5 adet filmi vardır. Filmlerinin isimleri Gurbet Ölümleri, Bayram Türküsü, Beklenmeyen Misafir, Gülelim Eğlenelim, İbrahim Hakkı Hazretleri'dir. Ayrıca Kanal 6'da 50 bölüm Türkü Pınarı Programı, TGRT'de 100 bölüm Ozanların Dilinden programlarını yapmıştır. 3 yıl merhum Cumhurbaşkanı Sayın Turgut Özal'ın müzik danışmanlığını yapmış, 5 yıl Ankara Radyosu'nda sözleşmeli olarak görev almıştır. Meclis Başkanı Ömer İzgi'nin vermiş olduğu '2001 yılının Altın Adamları Ödülü'ne layık görülmüştür. Sanat hayatına 40 senesini vermiştir. Türk Edebiyatı, Türk Sineması ve Türk Halk Müziği'nin gelişiminde büyük katkıları olmuş, eserleri Türk halkının gönlünde taht kurmuştur. Hilmi Şahballı, Türkiye'nin değerli halk ozanları Aşık Veysel, Aşık Mahsuni Şerif, Neşet Ertaş ve çağdaş Türk ozanı Barış Manço'dan sonra yaşayan en önemli Türk halk ozanımızdır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Devlet Sanatçısı Hilmi Şahballı 2015 Yılının Kültür ve Sanat Adamı Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement