Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması

tümsiad Başkanı Köse.

15.04.2012 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

//////////////////

tümsiad Başkanı Köse: "Gelecek için ÇKA önemli"

TÜM Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Adana Şubesi Yönetim Kurulu, Çukurova Kalkınma Ajansı(ÇKA) Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak'a nezaket ziyaretinde bulundu.

TÜMSİAD Adana Şube Başkanı Deniz Köse, Akdeniz Bölgesinin ve Türkiye'nin önemli kentlerinden biri olan Adana'nın, gelecekte erişebileceği imkanları ortaya çıkarması açısından ÇKA'nın katkısının büyük olacağını söyledi. Köse, "Yenilikçi, rekabet edebilir, dinamik ve yüksek katma değer katabilen öncü sektörlerin desteklenmesi, ilimizin gelir düzeyini artırarak yeni istihdam alanları açılmasına vesile olacaktır" dedi.

"AMAÇ HİZMET ETMEK"

Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Zekeriya Şarbak da, "Amacımız, hizmet etmektir. ÇKA olarak, kamu, özel sektör ve STK'lar arasındaki işbirliğini geliştirmek, kaynakları yerinde kullanarak yerel potansiyeli harekete geçirmek, ayrıca bölgenin yatırım imkanlarını iç ve dış yatırımcılara tanıtmak, ulusal plan ve programlarla bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasını gerçekleştirmek ve rekabet gücünü geliştirerek, sürekli kılmaktır" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

DASİFED önlem paketi istedi

SURİYE'de yaşanan gelişmelerin bölgeye ekonomik yansımalarını değerlendiren Doğu Akdeniz Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu(DASİFED), hükümetten 'acil önlem' paketi istedi. DASİFED Başkanı Süleyman Onatça, kaybedilen Ortadoğu pazarına ve mültecilerle gelen sorunlara dikkat çekti.

Onatça, Suriye'de yaşanan olayların bölge ekonomisinin can damarı ihracat ve lojistik sektörünü durma noktasına getirdiğini belirterek, "Pazar kolay bulunmuyor. Zorla elde ettiğimiz pazara bugün ürün gönderemiyoruz. Uluslararası ticaret boşluk kabul etmiyor. Ortadoğu pazarındaki payımızı şimdi başta Çin olmak üzere diğer ülkeler alıyor. Sorunun hızla çözüme kavuşturulmasını diliyoruz. Durumdan en büyük zararı da bölgemiz görüyor" dedi.

Hatay Sanayici ve İşadamları Derneği ev sahipliğinde gerçekleştirilen yönetim kurulu toplantısının gündeminde Suriye'de yaşananlar ilk sırada yer aldı.

Hataylı işadamları gelişmeleri kaygıyla izlediklerini belirterek, Suriye ve Ortadoğu pazarına yönelik tüm sektörlerin zor günler geçirdiğini, kentte iflas ve işyeri kapatmaların çoğaldığını dikkat çekti. Sayısı belli olmayan Suriyeli mültecilerden kaynaklanan olumsuzluklarla karşı karşıya kalındığını belirten iş adamları, kampta kalanların ucuz işçi olarak çalışmalarının da, var olan işsizliği daha da artırdığına dikkat çekti.

Onatça, gelişmelerden dolayı sadece Suriye pazarının sekteye uğramadığını, başta Suudi Arabistan olmak üzere, Ortadoğu'nun birçok ülkesine ihracatta büyük düşüş yaşandığına dikkat çekti. Hatay ekonomisinde karayolu taşımacılığı sektörünün önemli yeri olduğuna değinen Onatça, "TIR şoförleri haklı olarak Suriye'ye gitmek istemiyor. Gidenler ihracatçıdan fahiş fiyat talep ediyor.Dolayısı ile artan ihracat maliyetleri rekabet gücümüzü kırıyor. İhracat ve lojistik sektörü yara alan kentte finans kuruluşları da kredileri kesmiş durumda. Suriye olayları başladığı günden beri bankalar kredi vermek istemiyor. Kredi talebinin 4 katı ipotekler isteniyor. Bölge ekonomisi çok zor durumda. İçerisinde bulunulan durumun vahim sosyal sıkıntılar doğurmaması için yetkililerin mevcut durumla ilgili önlem alması gerektiğine inanıyoruz" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

Aldırmaz bulvar açma çalışmalarını inceledi

ADANA Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, doğu-batı, kuzey-güney akslarında yapılan yeni bulvarlarla, Adana trafiğinin oldukça rahatlayacağını söyledi.

Otogar'ın bulunduğu Fevzipaşa Mahallesi'nden başlayıp, tren yolunu takiple Demetevler, Bahçelievler, Narlıca, Denizli ve Mithatpaşa Mahalleleri'nden geçerek Mustafa Kemal Paşa Bulvarı ile kucaklaşacak 30 metre eninde 5 kilometre uzunluğundaki yeni bulvar açma çalışmalarını Genel Sekreter İsmail Hakkı Develi ile denetleyen Aldırmaz, "Burası önemli bir arter. Güney-kuzey, doğu-batı akslarında son zamanlarda ciddi bulvarlar açtık. Ayrıca, trafiği rahatlatmak için Yüreğir ve Seyhan'da 18 köprü yaptık. Yine 'Akıllı Dokunuş Projesi' kapsamında kavşak düzenlemeleri yapıyoruz. Yeni bulvarın tamamlanmasıyla, tren hattının yanına yeşil alan ve yürüyüş parkuru da yapacağız. Kaldırımlarını da düzenledikten sonra, bu bulvarın muhteşemliği ortaya çıkacak" dedi.

Demetevler Mahallesi Muhtarı Mahmut Köksal da, "Bu hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyoruz. Ray Sokak olarak bilinen bu alanı bulvar haline dönüştürüyorsunuz. Adana'nın trafik akışı, sizlerin sayesinde rahatlamış olacak" diye konuştu.

ADANA, (DHA)

//////////////////

SODES başvuruları başladı

Projeni getir, parayı al

MERSİN Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Sosyal Destek Programı (SODES) 2012 yılı proje kabul çağrılarına başlandığını söyledi. Bu yıl da istihdam, sosyal bütünleşme, kültür, sanat ve spor alanlarında gelişmeyi ve göç, yoksulluk, işsizlik gibi sorunların aşılmasını hedefleyen projelere para desteği verilecek.

Vali Güzeloğlu, düzenlediği basın toplantısında 2012 SODES başvuruları ve içeriği hakkında bilgi verdi. SODES'in Mersin'de ilk olarak geçen yıl uygulandığını belirten Güzeloğlu, "Mersin'e göçle gelen, sosyal, kültürel toplumsal alanlara bağlı kalarak özel ilgi gerektiren yoksulluk ve işsizlik gibi temel sorunların çözümünü amaçlayan SODES, özellikle kentsel bütünleşmede çocuklardan başlayarak, aile fertlerinin başta okuma yazma olmak üzere tüm temel yeteneklerinin gelişmesini, ilimizde yaşayan vatandaşlarımızın kente aidiyet duygusunu güçlendiren bir programdır" dedi.

SODES kapsamında geçtiğimiz yıl Mersin'e 3 milyon 400 bin TL tutarında kaynak aktarıldığının altını çizen Güzeloğlu, bu miktarın eş finansman katkılarıyla 3 milyon 570 bin TL'ye yükseltildiğini söyledi. 2011 yılı içerisinde 25 projeye destek verildiğine dikkat çeken Güzeloğlu, "25 projenin 10'u sivil toplum kuruluşları, 15'i ise kamu kurum ve kuruluşlarınca yürütülmüştür. Program içerisindeki projelerden 15'i sosyal, 8'i istihdam, 2'si ise kültür-sanat ve spor alanlarında yürütülmüştür. Projeler ile 42 bin 247 vatandaşımıza doğrudan, 211 bin 235 vatandaşımıza da dolaylı yoldan ulaşılmıştır" ifadelerini kullandı.

Mersin'deki sivil ve kamu kuruluşları temsilcilerinin, 'Birçok projemiz var ama bunları hayata geçirecek kaynağımız yok' şeklinde söylemlerde bulunduklarını dile getiren Güzeloğlu, "Proje nedeniyle ilimize aktarılan ciddi bir kaynağı Mersin'de vatandaşlarımızın ve toplumun yararı için kullanacağız. En iyi içerikli projeleri bugünden itibaren bekliyoruz. Yapılacak projeler kentin geleceğine doğrudan katkı sağlayacak projelerdir. Kamu ve sivil toplum kuruluşlarımız tarafından üretilen projelerin zenginleştirilmesini bekliyorum" diye konuştu.

2012 yılı içerisinde uygulanması gereken SODES proje başlıkları konusunda da bilgiler veren Güzeloğlu, şöyle devam etti: "Öncelikli olarak 'Aile kurumunun güçlendirilmesi ve buna dönük sosyal politikaların geliştirilmesi' projelerinin üzerinde çalışılmalıdır. Daha sonra ise 'Çocukların, gençlerin ve engellilerin bireysel gelişimlerinin desteklenmesi' projelerine önem verilmelidir. Üçüncü önceliğimiz de 'Göçle gelen ve niteliksiz işgücü konumunda olan nüfusun istihdam edilebilirliğini sağlamaya dönük tedbirlerin alınması ve nitelikli işgücü konumuna ulaştırılması' alanlarında projeler hazırlanması gerekir."

Proje başvurusunda son başvuru tarihinin 15 Mayıs 2012 olduğunu kaydeden Güzeloğlu, programla ilgili ayrıntıların mersin.gov.tr internet sitesinde bulunduğunu, projelerin hazırlanması konusunda Valilik SODES Bürosu tarafından teknik destek sağlanacağını sözlerine ekledi.

MERSİN, (DHA)

(15.04.2012,

///////////

Sertifikalı bakıcılar

MERSİN'de çalışan kadın nüfusunun yoğunlukta olduğu merkez Yenişehir İlçesinde, Sağlık Grup Başkanlığınca başlatılan proje ile işsiz kadınlara çocuk bakıcılığı öğretildi. Eğitimler sırasında, çocukların beslenmesinden giydirilmesine, temizliğinden spor ve kitap okuma alışkanlığına kadar birçok konu kursiyerlere anlatıldı.

Projenin sertifika töreni Mersin Ticaret ve Sanayi Odası'nda (MTSO) yapıldı. Törene, Vali Yardımcısı Kadir Oktan, Mersin İl Sağlık Müdürü Dr. Çağlar Çatak, Yenişehir Kaymakamı Mehmet Mızrak, çok sayıda davetli ve sertifika alacak olan 23 kursiyer katıldı.

Sertifika töreninde konuşan Vali Yardımcısı Kadir Okatan, SODES destekli projelerin meslek öğrettiği gibi işsizliği de azalttığını belirterek, "Özelikle bayanlara güven vermek adına bu tür projeler gerekmektedir. Sosyal ihtiyaçlara yönelik yeterli işler yapmalıyız, amacımız bu olmalı. Anne ve babaların rahatı için ekonomik gücü daha iyi bayanlarımız olsun diye bu projemizi başarılı bulmaktayız" dedi. Konuşmalarından ardından Vali Yardımcısı Kadir Okatan, 23 kursiyere sertifikalarını verdi.

MERSİN, (DHA)

(15.04.2012)

//////////////// - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dha Adana Bürosu Bölge Haberleri Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement