Dışişleri Bakanı Davutoğlu Singapur'da - Son Dakika
Güncel

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Singapur'da

Dışişleri Bakanı Davutoğlu Singapur\'da

Davutoğlu, Singapur Cumhurbaşkanı, Başbakanı ve Dışişleri Bakanı ile görüştü Görüşmede ikili ilişkiler, yatırım imkanları ve bölgesel konular ele alındı

03.07.2013 17:49

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Singapur'daki temasları kapsamında, Singapur Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam, Başbakan Lee Hsien Loong ve Dışişleri Bakanı K Shanmugam ile bir araya geldi. Görüşmelerde, ikili ilişkiler, yatırım imkanları ve bölgesel konular ele alındı.

Bakan Davutoğlu, Brunei'de katıldığı Güneydoğu Asya Uluslar Topluluğu (ASEAN) toplantılarının ardından geldiği Singapur'da üst düzey temaslarda bulundu. Edinilen bilgiye göre, Davutoğlu'nun, Cumhurbaşkanı Tony Tan Keng Yam ve Başbakan Lee Hsien Loong ile temaslarında, ikili ilişkilerdeki "muazzam potansiyel" ele alındı. Özellikle karşılıklı yatırım imkanlarının değerlendirildiği görüşmelerde, Davutoğlu'nun, iki ülke arasındaki serbest ticaret anlaşmasının bir an evvel sonuçlandırılması yönündeki isteğini dile getirdiği, Türk ekonomisi ve Türkiye'nin yürüttüğü büyük projeler hakkında bilgi verdiği belirtildi.

Davutoğlu'nun, Türkiye'ye davet ettiği Singapur Cumhurbaşkanı ve Başbakanına, bölgesel konular bağlamında Suriye ve Mısır'daki gelişmeleri de aktardığı görüşmelerde, Singapur tarafının ise Türkiye'nin ASEAN'daki diyalog ortaklığına desteğini ifade ettiği öğrenildi.

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun, Singapurlu mevkidaşı K Shanmugam ile görüşmesinde, iki ülke dışişleri bakanlıkları diplomasi akademileri arasında işbirliği konulu mutabakat muhtırası imzalandı.

Bakan Davutoğlu, temaslarını tamamlamasının ardından, bugün akşam saatlerinde Türkiye'ye dönmek üzere Singapur'dan ayrılacak. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dışişleri Bakanı Davutoğlu Singapur'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement