"Dindar-Laik Çatışması Oluşturulmaya Çalışılıyor" - Son Dakika
Güncel

"Dindar-Laik Çatışması Oluşturulmaya Çalışılıyor"

"Dindar-Laik Çatışması Oluşturulmaya Çalışılıyor"

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Dindar-laik çatışması oluşturulmaya çalışılıyor." dedi.

01.07.2013 14:10  Güncelleme: 14:16

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Dindar-laik çatışması oluşturulmaya çalışılıyor" dedi.

İstanbul Aydın Üniversitesi'nin mezuniyet töreninde açılan 'çapulcular ayıldı imamlar bayıldı' pankartı ile ilgili bir açıklama yapan Bayraktutar, "Bu ve benzeri pankartlar göstermiştir ki, 'Gezi parkı olayları üç beş ağaç meselesi' değildir. Mesele, her geçen gün büyüyen gelişen, demokrasisi güçlenen Türkiye'nin ulusal ve uluslararası çıkarlarını zedelemek demokratik yollarla gelen iktidarı devirme meselesidir" dedi.

Gezi parkında üç beş ağacın kesilmesi bahane edilerek çıkarılmak istenen olayları, aslında ülkemizin daha önce de sık sık yaşadığını belirten Bayraktutar, "Hep aynı kirli senaryolar ısıtılıp ısıtılıp ülke insanımızın önüne getirilmektedir. 12 Eylül'de 28 Şubat sürecinde oluşturulmaya çalışılan puslu hava, oluşturulmak istenen kaos ortamı yine gündeme getirilmeye çalışılmaktadır. Bazen Türk-Kürt meselesi, bazen Alevi-Sünni meselesi gibi oynanan bu oyun bu defa laik-dindar çatışması gibi gösterilmeye çalışılıyor. İstanbul Taksim'deki Gezi Parkı eylemlerinin yapıldığı günlerde başörtülü bir anne ve kundaktaki bebeğine bir grup tarafından yapılan darp ve hakaret, 'Çapulcular uyandı, İmamlar bayıldı' türünden pankartlar insanımızı birbirine düşürmeye yönelik ucuz girişimlerdir. Ancak bu tür provokatif eylemlere umut bağlayanlar umduklarını asla bulamayacaktır" şeklinde konuştu.

Bayraktutar, "Bu defa karşılarında itidal, sevgi ve hoşgörünün temsilcisi imamlarımız var. Bu kirli oyunun farkında olan gerek imamlarımız gerekse dini değerlere sahip insanımız asla bu senaryonun bir parçası olmayacaktır. İmamlarımız yine hiçbir ayırım gözetmeksizin güzel dinimizi anlatmaya sevgi kardeşlik ortamına, çözüm sürecine katkı sunmaya devam edeceklerdir. Bu olaylar sorumluluğumuzu bir kat daha artırmıştır. Çalışma azim ve çabamızı perçinlemiştir. Bu millet kadim değerlerine bağlı, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Alevisi-Sünnisiyle bir ve beraber yaşıyor ve yaşamaya devam edecektir. Bu tür ucuz oyunlardan kimse medet ummasın" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Dindar-Laik Çatışması Oluşturulmaya Çalışılıyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement