Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması

Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bazı medya gruplarında Sivas olayları gündeme sıkça getirilerek dindar insanların kasıtlı olarak rencide edilip suçlandığını belirterek, "Bunun yanında 33"...

05.07.2013 12:02

Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, bazı medya gruplarında Sivas olayları gündeme sıkça getirilerek dindar insanların kasıtlı olarak rencide edilip suçlandığını belirterek, "Bunun yanında 33 insanımızın katledildiği Başbağlar saldırıları görmezden gelinmektedir" dedi.

Bu vahşi olaylar, nerden gelirse gelsin lanetlenmelidir. Acı hepimizin acısıdır 70 milyonun acısıdır"deyen Bayraktutar, Sivas olayları bahane edilerek 5 Temmuz 1993 yılında Erzincan'ın Kemaliye İlçesi Başbağlar Köyü'nde 33 vatandaşımızın katledilmesi olayının üzerinden 20 yıl geçmesine rağmen ne olayla ilgili bir gelişme yaşanmış ne de suçlular bulunmuştur. O katliamda babasız kalan yetimler, dul kalan kadınlar hala babalarının, eşlerinin acısını içlerinde taşımaktadır" şeklinde konuştu.

1993 yılında ülkemizde büyük oyunlar oylandığını ve halkı birbirine düşürme planlarının uygulamaya konduğuna dikkati çeken Bayraktutar, gerek Sivas olayları, gerekse Sivas olayları bahane edilerek düzenlenen Başbağlar katliamının hep aynı mihraklarca tezgahlanmış senaryolar olduğunu söyledi.

Bu yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlerin, katliamların inanç farklılıkları nedeniyle gerçekleşmiş olaylar olduğu görüntüsünün artık gerçekleri yansıtmadığının bilindiğini belirten Bayraktutar, "ülkemizi kaos ortamına sürüklemek ve halkı galeyana getirmek için çıkarılan bu olaylar artık aydınlatılmalı gerçek failler ve suçlular adalet önünde hesap vermelidir." diye konuştu.

Bayraktutar, 20 yıl önce Başbağlar'da şehit edilen 33 vatandaşımızı rahmetle andıklarını ve gerçeklerin bir an önce ortaya çıkarılmasını beklediklerini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement