Diyarbakır'ın Tanıtımı İçin Ortak İşbirliği - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır'ın Tanıtımı İçin Ortak İşbirliği

Diyarbakır\'ın Tanıtımı İçin Ortak İşbirliği

Diyarbakır'ın tanıtımı adına Dicle Üniversitesi ve Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUMDER) ile ortak çalışma kararı aldı.

25.09.2014 22:54

Diyarbakır'ın üzerindeki yanlış algıyı düzeltme ve Diyarbakır'ın tanıtımı adına çalışmalarına ara vermeden devam eden Dicle Üniversitesi, bu anlamda Diyarbakır Kültür, Turizm ve Musiki Derneği (DİKTUMDER) ile ortak çalışma kararı aldı.

DİKTUMDER Başkanı Kenan Aksu, Başkan Yardımcısı Remzi Dayan, Halk Oyunları Hocası ve Eğitmeni A. Rezzak İnal, Yönetim kurulu Üyesi Berin Aksu, Halkla İlişkiler Sorumlusu Adalet Keskin, Dernek Üyesi Seray Sayan, Yazar ve Şair Nesrin Erdoğmuş ve Aşık Zülfi Yoldaş'tan oluşan heyet Dicle Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün'ü makamında ziyaret etti.

Diyarbakır'ın üzerindeki yanlış algının düzeltilmesi adına çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yapan DİKTUMDER Başkanı Kenan Aksu, bu anlamda Dicle Üniversitesi'nin çalışmalarını yakından takip ettiklerini ve takdir ettiklerini söyledi.

Diyarbakır'da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve kurumların işbirliği içerisinde yapacakları çalışmaların Diyarbakır'ı daha iyi yerlere getireceğine inandığını ifade eden Eyigün, bunun İzmir Fuarı'nda yakalandığını, STK'ların, valiliğin, üniversitenin ve kentin diğer dinamiklerinin çok güzel bir uyum içerisinde hareket ettiğini söyledi.

Yaklaşık iki yıldır devam eden çözüm sürecinin bölgenin tanıtılmasına çok olumlu katkıda bulunduğuna dikkat çeken Eyigün, sürecin devamının Diyarbakır'ı dışarıya daha fazla açacağını ve daha fazla tanıtacağına inandığını aktardı.

Görüşmenin sonunda DİKTUMDER ile ortak bir çalışma kararı alındı. Ardından Prof. Dr. Sabri Eyingün'e Aşık Zülfi Yoldaş, 'Sağlığımda Sormayanlar Cenazeme Gelmesinler' isimli kitabını ve Yazar ve Şair Nesrin Erdoğmuş 'Sessiz Çığlık' isimli kitabını hediye etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Diyarbakır'ın Tanıtımı İçin Ortak İşbirliği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement