Dolandırıcıların PKK Tehdidine Kanmayın - Son Dakika
Güncel

Dolandırıcıların PKK Tehdidine Kanmayın

Dolandırıcıların PKK Tehdidine Kanmayın

Son bir haftada dolandırıcıların vatandaşları telefonla arayıp hesaplarından PKK'ya para aktarıldığı yalanıyla biri diş hekimi, biri esnaf, diğeri de emekli 3 kişiden 329 bin TL para topladığı öğrenildi.

02.02.2012 10:41

Son bir haftada dolandırıcıların vatandaşları telefonla arayıp hesaplarından PKK'ya para aktarıldığı yalanıyla biri diş hekimi, biri esnaf, diğeri de emekli 3 kişiden 329 bin TL para topladığı öğrenildi.

İnternet ve telefon yoluyla dolandırıcılık olaylarının sayısı giderek artıyor. Fondaki telsiz sesiyle aradıkları kişileri polis olduklarına inandırarak, "Sizin adınız bir suç örgütünde geçiyor. Bunu kimse bilmiyor, sadece biz biliyoruz ama bizim de bu işi çözmemiz için bize şu kadar para lazım. Şu hesabı yatırır mısınız?" diyen şahıslar, bu yolla birçok kişiyi dolandırdı.

"ERGENEKON TEHDİDİ İLE DOLANDIRICILIK YAPTILAR"

Dolandırıcılar bir süre sonra gündemde olan Ergenekon, Balyoz gibi davaların ismini kullanarak vatandaşları dolandırmaya başladı. Telefonla vatandaşları arayan dolandırıcılar, "Sizin kimlik bilgileriniz kullanılarak Ergenekon üyelerine para aktarılıyor. Bunun önüne geçmemiz için bize şu hesaba şu kadar para yatırmanız gerekiyor" diyerek çok sayıda vatandaşı dolandırdı. Bu şekilde eski 6. Kolordu Komutanı Korgeneral Nejat Bek'in de dolandırıldığı ortaya çıkarken, şike soruşturmasının bile kullanıldığı

belirlendi.

"DOLANDIRICILARIN EN ÇOK KULLANDI SİSTEM PKK TEHDİDİ"

Dolandırıcılar son olarak vatandaşları PKK ile korkutup dolandırmaya başladı. Herhangi bir kişiyi arayıp kendisini emniyet amiri olarak tanıtan dolandırıcılar, "Sizin kimlik bilgileriniz kullanılarak PKK'ya hesabınızdan para aktarılıyor ya da sizin kimlik bilgileriniz PKK'nın eline geçmiş, sizin adınıza iş yapıyorlar ama biz bu işi çözeceğiz. Bunun için bize şu hesaba şu kadar para yatırın. Paranız devlet güvencenizde. Operasyon bitiminde paranızı vereceğiz. Eğer bize yardımcı olmazsanız PKK'ya yardım ve

yataklıktan içeri girersiniz" diyerek vatandaşı kandırıyor.

Adana'da son bir haftada biri diş hekimi, biri esnaf, diğeri ise emekli 3 kişi bu yöntemle dolandırıcılara tam 329 bin TL kaptırdı. Bu kişilerden esnafı ve emekli vatandaşı dolandıranlar yakalanırken, diş hekimini dolandıranlar aranıyor. Emniyet yetkilileri, PKK tehdidiyle dolandırıcılık yapmak isteyen birinin araması durumunda hemen en yakın polis merkezine başvurulması gerektiğini bildirdi.

"DOLANDIRICILAR AJAN GİBİ ÇALIŞIYOR"

Öte yandan dolandırıcılar, rastgele yapılan aramaların yanı sıra özel olarak seçilen kişilerin önce eşini ya da çocuklarını arayarak o kişi hakkında bilgi ediniyor. Şahıs daha sonra dolandırmak istediği kişiyi aradığında, "Senin ismin şu, sen burada çalışıyorsun, senin şu kadar çocuğun var, şu bankada hesabın var, biz senin hakkında her şeyi biliyoruz" diyerek inandırıcılıklarını artırıyor. Bu nedenle yetkililer çocukları da uyararak telefonla arayan kim olursa olsun baba ya da anneleri hakkında sorulan

sorulara cevap vermemeleri gerektiğini söyledi.

"DOLANDIRICILAR İLKOKUL MEZUNU BİLE DEĞİL"

Öte yandan savcı, üst düzey komutan, polis, doktor, müftü, öğretmen, muhtar ve daha birçok kişiyi dolandıran şahısların çoğunun ise ilkokul mezunu bile olmadıkları, ikna kabiliyetleri sayesinde amaçlarına kolayca ulaştıkları belirlendi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığının koordinesinde Şanlıurfa merkezli 48 ilde düzenlenen operasyonda, bu işin merkezinin Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesi olduğu ancak son zamanlarda sıradan vatandaşların da bu tür dolandırıcılık olayına karışmaya başladığı öğrenildi.

Yaklaşık 3 yıldır devam eden bu dolandırıcılık taktiğiyle binlerce kişinin milyon liraya varan parasının dolandırıldığı tahmin ediliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü, sürekli cep telefonlarına SMS atarak vatandaşları uyarıyor. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Dolandırıcıların PKK Tehdidine Kanmayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement