Dolmabahçe Saldırganı Fırat Özçelik Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Dolmabahçe Saldırganı Fırat Özçelik Tutuklandı

Dolmabahçe Saldırganı Fırat Özçelik Tutuklandı

Dolmabahçe Sarayı önünde saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya el bombası atan Fırat Çelik, tutuklandı.

02.01.2015 16:11  Güncelleme: 16:31

İstanbul Beşiktaş'taki Dolmabahçe Sarayı'nın Saltanat Kapısı girişinde nöbet tutan polislere el bombası atan ve el bombasının patlamaması üzerine, üzerindeki uzun namlulu silahla ateş ettikten sonra kaçarken yakalanarak etkisiz hale getirilen Fırat Özçelik, tutuklandı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na çıkartılan Fırat Ö. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından irfan Fidan'a yaklaşık yarım saat ifade verdi.

TUTUKLANMASINA KARAR VERİLDİ

Fırat Ö., savcılık sorgusunun ardından "Cebir ve şiddet kullanarak, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının öngördüğü düzeni ortadan kaldırmaya veya bu düzen yerine başka bir düzen getirmeye veya bu düzenin fiilen uygulanmasını önlemeye teşebbüs" suçundan tutuklanma talebiyle İstanbul nöbetçi 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. Fırat Ö.'nün savcılıkta, Halkın Kurtuluş Cephesi savaşçısı olduğunu söylediği öğrenildi.

Saldırgan Fırat Ö.'nün tutuklanmasına karar verildi.

DHKP-C ÜSTLENMİŞTİ

Örgüte ait Halkın Sesi TV isimli internet sitesi, saldırı girişiminin ardından olayı DHKP-C'nin üstlendiği belirtmişti. Yapılan açıklamada, "AKP'nin Başbakanlık Çalışma Ofisi olarak kullandığı İstanbul Dolmabahçe Sarayı'na Berkin Elvan'ın katillerini koruyan AKP'den hesap sormak için saat 14.30'da bir savaşçımız tarafından silahlı eylem gerçekleştirilmiştir" denilmişti.


Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dolmabahçe Saldırganı Fırat Özçelik Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • Duygu: Teröristin ne zamandan beri alevisi, sünnisi oluyor. IŞID terör örgütü Sünni olunca terör örgütü olmuyor mu yani ? Bu memlekette vatanını satmayan tek etnik ırktır Aleviler. Maalesef, böyle cahil insanları gördükçe umudumu yitiriyorum. 3 0 Yanıtla
  • MUSTAFA KEMAL: NEYMİŞ BELKİN ELVAN'A SEBEP YAPMIŞ BUNU KİM YER, KİM İNANIR, KİM DESTEKLER TABİKİ GÖZÜ KÖRLENMİŞ KALBİ MÜHÜRLENMİŞ SOL BEYİNSİZLER BU KADAR BARİZ DOLABA RAHMEN HALA NE YÜZLE SAVUNUYORSUNUZ BU OLAYI LAN TÜRKİYE'YE SAVAŞ AÇSALAR BUNLAR ONLARDAN ÖNCE SALDIRIR POLİSE ASKERE 0 0 Yanıtla

Advertisement