Dövülen Sağlık Personelleri Korku Anları Anlattı - Son Dakika
Güncel

Dövülen Sağlık Personelleri Korku Anları Anlattı

Dövülen Sağlık Personelleri Korku Anları Anlattı

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından dövülen 4 sağlık çalışını olayın şokunu atlatmaya çalışıyor.

22.01.2013 17:59

Diyarbakır'daki Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde hasta yakınları tarafından dövülen 4 sağlık çalışını olayın şokunu atlatmaya çalışıyor. Saçından tutulup yerlerde sürüklenen astım hastası hemşire Rabia Yeşim Önal, "Yaşadıklarımı unutmak istiyorum. Bunun yanında bunları unutmam için de benim tek değil tüm sağlık ve kamu personelinin böyle şiddetlere ve haksızlıklara uğradıkların da yapanların cezasız kalmasını istemiyorum" dedi.

Tıp Fakültesi Hastaneleri Hematoloji Bölümü Yoğun Bakım Ünitesi'nde önceki akşam yoğun bakım ünitesine girmelerine izin verilmeyen hasta yakınları hemşireler Rabia Yeşim Önal, Gülay Ateş ile görevliler Emrullah Sevim ve Veysi İlan'ı dövdü. Olayda saçından çekilerek, yerde sürüklendiği bildirilen astım hastası 26 yaşındaki hemşire Rabia Önal'ın beyin cerrahi servisinde tedavisi sürerken, darp edilen diğer arkadaşlarıyla birlikte olayı anlattı.

Üzerindeki şoku hala üzerinden atamayan ve tedavisi süren hemşire Rabia Yeşim Önal, yaşadığı olayı vahşet olarak nitelendirirken şöyle konuştu:

"Yaşadıklarımı unutmak istiyorum. Bunu yanında bunları unutmam için de benim tek değil tüm sağlık ve kamu personelinin böyle şiddetlere ve haksızlıklara uğradıkların da yapanların cezasız kalmasını istemiyorum. Yeni düzenlenecek kanunlara bu kişilere gerçek anlamda caydırıcı ceza verilmesini istiyorum. Bunlar kim olursa olsunlar, polislerin de daha dikkatli davranmalarını istiyorum. İnsanlarla konuşmaları ve iletişimlerine dikkat etmelerini istiyorum. Sağlık Bakanlığı'na sesleniyorum, sağlık personeli ve tüm kamu çalışanlarına haklarının verilmesini istiyorum. Çünkü onlar hep haksızlığa uğruyor, onlar hep göz ardı ediliyor. Benim eksiklik korkum sadece bundan sonraki olacak olayların göz ardı edilmemesi, bundan sonraki olaylar ve olayların olmamsı benim isteğim ve ceza almaları benim isteğim sadece bunlar değil bu şekilde davranan tüm insanlar. Bu olayın kaynağı insanların duyarsız olup, hırçınlıkla birbirlerine saldırmasıdır. Yoksa yoğun bakıma girilmeyeceğini herkes biliyor. Olayın kaynağı insanların ne kadar tutarsız ve bencil davranmaları hatta sağlık çalışanlarına bu kadar rahat davranmaları. Bu ilk yaşanan olay değil insanlar bunu hep göz ardı etti. Olay yoğun bakım meselesi değil olay daha önce yaşanan sağlık çalışanlarına şiddetin caydırıcı olamayan cezaların sonucudur. Tartışma sağlık sektöründe olabilecek şeylerdir. Ben 4 yıllık çalışan bir hemşireyim ama ben böyle bir durumla daha önce karşılaşmadım. Bu bir insanın en son karşılaşabileceği bir olay."

"CAN GÜVENLİĞİM YOK TAYİNİMİ İSTİYORUM"

Hasta yakınları tarafından dövülen çalışanlardan sağlık görevlisi Emrullah Sevim, olayın hala şokunu atlatamadığını, psikolojisinin altüst olduğunu söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a seslenen Sevim, asker ve polis memurlarının silahlarının hastanelere girişlerinde alınmasını veya kayıt altına alınmasını istedi. Son olayın yaşamını olumsuz etkilediğini belirten Sevim, "Ben aslen Diyarbakırlı değilim, can güvenliğimin eskisi gibi olmayacağını bildiğim için ve sosyal hayatıma aradık burada devam edemem. Görevimin başka bir ile çıkarılmasını istiyorum. Bu hasta yakınları ile sürekli çarşıda yada hastane çevresinde karşılaşacağı düşünüyorum. Yapılan soruşturma neticesinde alacakları cezaların ve yaptırımları bir düşündüğüm de burada yapamayacağımın kanaatindeyim. Eğer il dışında görevlendirmem olmazsa mesleğimden ve hastanemden istifa edeceğim" dedi.

"HİZMETİMİZİN KARŞILIĞI BU OLMAMALIYDI"

Karşılaştığı olayların ardından hiçbir özür gelmediğini ve büyük haksızlığa uğradıklarını belirten sağlık görevlisi Veysi İlan, "Ben bir hasta bakıcı olarak o gün yaşadıklarımdan dolayı maalesef biraz soğudum, çalışmak bile istemiyorsun. Orada yatan hastaya hizmet veriyorsun. Gerektiğinde hastanın altını değiştirmek, banyosunu yaptırmak ve hatta yemeğini yedirmek ama biz bunun karşılığında bunu alabiliyorsak diyecek bir şey bulamıyorum. Bu hizmetin karşılığı bu olmamalı bence" dedi.

CA,SS(GG/İD) - Diyarbakır

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dövülen Sağlık Personelleri Korku Anları Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement