"Halk Adamı Ecevit Hiçbir Zaman Unutulmayacaktır" - Son Dakika
Güncel

"Halk Adamı Ecevit Hiçbir Zaman Unutulmayacaktır"

"Halk Adamı Ecevit Hiçbir Zaman Unutulmayacaktır"

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "Cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır." dedi.

04.11.2013 12:14  Güncelleme: 12:20

DSP Genel Başkanı Masum Türker, "İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır" dedi.

Türker, Eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in vefatının 7. yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı. "Demokratik Sol"un kuramcısı ve DSP'nin kurucusu Bülent Ecevit'in, Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için "ulusal duruş' sergileyen bir lider olduğunu belirten Türker, "Her 5 Kasım, Ecevit'in ulusal duruşunun önemini ulusumuza anlatabilmemiz için bir vesile olmakla birlikte, bizim de birbirimize kenetlenmemiz için önemli bir gündür" dedi.

Siyaseti nezaketle bütünleştiren, inançlara saygılı laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edinmiş olan Ecevit'in, Türkiye için olduğu kadar dünya için de ışık tutan bir lider olduğunu, Ecevit'in eksikliğini, yalnız "Demokratik Solcu"ların değil tüm Türkiye'nin hissettiğini ifade eden Türker şunları kaydetti:

"Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk'ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi. Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit'i yüreğinde taşımakta ve gelecek nesillere teslim etmektedir. Bu nedenle DSP, var oldukça Ecevit'in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir.

İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel 'Halk Adamı Ecevit Hiçbir Zaman Unutulmayacaktır' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement