DÜ Duhok'ta Büro Açacak - Son Dakika
Güncel

DÜ Duhok'ta Büro Açacak

DÜ Duhok\'ta Büro Açacak

DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Alan "Bir ay içerisinde Duhok kentinde bir büro açacağız." dedi.

06.09.2013 16:20  Güncelleme: 16:22

Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanelerinin Irak'ın Duhok kentinde büro açacağı bildirildi.

DÜ ve Irak'ta bulunan Duhok Üniversitesi arasında yapılan protokol çerçevesinde 3 yıldan bu yana Dicle Üniversitesi Hastanelerinde staj yapmaya gelen 30 Duhok Üniversitesi öğrencisine staj bitirme sertifikası verilmesi nedeniyle Başhekimlik Toplantı Salonu'nda tören düzenlendi.

Törende öğrencilere Kürtçe hitap eden DÜ Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Sait Alan, Dicle Üniversitesi'nin bölgede son derece gelişmiş bir üniversite olduğunu söyledi.

Alan, şöyle konuştu:

"3 yıldan beri hastanelerimize gelip staj görüyorsunuz. Bunun devamlı olmasını diliyoruz. Staj süresince sizlere farklı konularda eğitim verdik. Verdiğimiz eğitime büyük ilgi gösterdiniz. İstenilen branşta eğitim alma imkanına sahip oldunuz. Kürtçe ve İngilizce interaktif eğitimin ardından maket ve hasta üzerinde uygulamalı eğitim de aldınız. Umarım aldığınız eğitimler faydanıza olacaktır. Sizleri burada görmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Bir ay içinde Duhok kentinde bir büro açacağız. Bu büromuza da gelip gitmenizi istiyoruz."

Duhok Üniversitesi Öğrenci Grubu Başkanı Dr. Resaul Sabri Piro da öğrencilerin üniversitede çok iyi bir staj dönemi geçirdiğini belirtti.

Duhok Üniversitesi'nden gelen öğrenciler dahiliye, prematüre yoğun bakım, cerrahi, kardiyovasküler cerrahi, medikal onkoloji, kadın doğum, çocuk ve enfeksiyon alanlarında 15 gün eğitim gördü. - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel DÜ Duhok'ta Büro Açacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement