DÜBAMDER 1. Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika
Güncel

DÜBAMDER 1. Genel Kurulunu Yaptı

DÜBAMDER 1. Genel Kurulunu Yaptı

DÜBAMDER Holiday İnn İstanbul Airport Otel'de yaptığı 1. genel kurul toplantısında Genel Başkanlığa Muzaffer Tunç seçildi.

16.07.2012 09:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünya Basın Mensupları Derneği'nin (DÜBAMDER) Holiday İnn İstanbul Airport Otel'de yaptığı 1. genel kurul toplantısında Genel Başkanlığa Muzaffer Tunç seçildi.

Basın mensuplarının sorunlarına çözüm önerileri sunmak, basın mensuplarını kaynaştırmak amacının yanında Türkiye'nin dünyada daha fazla tanınmasını sağlamak ve sosyal projeler üretmek için gazeteci, akademisyen, doktor, iktisatçı, sanatçı, hukukçu gibi çeşitli iş kollarından temsilcilerin katılımıyla kurulan Dünya Basın Mensupları Derneği (DÜBAMDER) ilk kongresini büyük bir heyecan içinde yaptı. Dünya Basın Mensupları Derneği'nin 1. genel kurul toplantısının divan başkanlığını gazeteci-yazar Orhan Özpehlivan yaparken katipliğini de Nurettin Bayram ve Fikri Demirbaş yaptı. Divan Başkanı Orhan Özpehlivan, Dünya Basın Mensupları Derneği'nin 1. genel kurulunun hayırlı olmasını diledi.

"TÜRKİYE'NİN DÜNYAYA AÇILAN KAPISI OLACAĞIZ"

DÜBAMDER'in yaptığı faaliyetleri anlatmak için söz alan DÜBAMDER Genel Başkanı Muzaffer Tunç, DÜBAMDER'in çok kısa zamanda çok yol aldığının altını çizerek şöyle konuştu; "1,5 yıl önce birkaç arkadaşla bir araya gelerek derneğimizin alt yapı çalışmalarını başlattık. Türkiye'deki yazarların, karikatürcülerin, habercilerin dernekleri var ve bunlar Türkiye'de çok güzel çalışmalar yapıyorlar bizde Türkiye'nin dünyaya tanıtılması yönünde bir çalışma yapalım dedik. Onun için DÜBAMDER olarak Türkiye'nin dışa açılan kapısı olmaya karar verdik. Derneği kurarken de üyeler sadece gazetecilerden oluşmasını istemedik. Yani nasıl vücudumuz göz, kulak, ağız gibi farklı organlardan oluşuyorsa derneğimizi de öyle oluşturmaya karar verdik. Derneğimize gazetecilerin dışında doktor, avukat, eczacı, akademisyen, inşaatçı, iktisatçı, avukat ve iş adamı gibi birçok meslek dallarından kişileri de ekledik. Buda bizim daha başarılı projeler yapmamızı ve daha çok icraat yapmamızı sağladı ve bundan sonrada sağlayacak."

"1 YILDA 10 YILLIK İŞ YAPACAĞIZ"

"Derneğimizi çok kaliteli kurucular kuruluyla oluşturduk ve Ocak ayında bu yana sayısız etkinlik yaptık" diyen Tunç, "Böylesine kaliteli bir topluluğun isteyip de başaramayacağı hiçbir proje yoktur. Arkadaşlarımla birlikte 'Bir yılda 10 yıllık iş yapacağız' sloganıyla kendimize bir hedef koymuştuk. Basın sektörünün içinde 25 yıldır bulunan biri olarak kuruluşumuz 6'ncı ayında olmasına rağmen hedefine ulaşmak üzere olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca buradaki başarımızın en önemli sebebi yanımdaki arkadaşlarımın işinin ehli ve vefakar insanlar olmasıdır. Günün hangi saati olursa olsun yaptığımız organizasyonlara imkanlarını zorlayarak koşmuşlardır. İnanıyorum ki yeni yönetimde koşmaya devam edecektir" dedi.

DÜBAMDER'İN YAPTIĞI FAALİYETLER

Ocak ayında kurulmasına rağmen yaptığı faaliyet ve projelerle Sivil Toplum Örgütlerine örnek olmaya başladığını söyleyen Muzaffer Tunç, "Yönetim kurulundaki arkadaşlarımla gerçekleştirdiğimiz ziyaretlerden ilk aklıma gelen; İstanbul Vali Yardımcısı Ali Kazgan, TÜBİTAK'ın Gebze Yerleşkesindeki Ulusal Metroloji Enstitüsü, Yargıtay Ceza Daireleri, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıları, Ankara İŞKUR Genel Müdürlüğü, Vakıfbank Genel Müdürlüğü, İŞKUR Genel Müdürlüğü, İŞKUR İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Özürlüler Müdürlüğü, İstanbul Times Gazetesi gecesi, Bezm-i Alem Vakıf Üniversitesi Rektörü, Vakıfbank İstanbul Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, Tuzla İçmeler Termal Tesisleri, SGK İstanbul Bölge Müdürlüğü, Küçükçekmece Kaymakamlığı, Küçükçekmece İlçe Nüfus Müdürlüğü, 34 Gündem Gazetesi gecesi, Kızılay Marmara Bölge Müdürü, Avrupa Yakası Gazetesi gecesi, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi (TİKA) Başkanı, Yurdışı Türkleri ve Akraba Toplulukları Başkanı ve Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu'ya yapılan ziyaretlerden bazılarını örnek olarak verebilirim. Bu Ziyaretlerle Sivil Toplum Örgütü olduğumuzu kamuoyuna duyururken, projelerimizin de ön hazırlığını yaptık. Gördüğümüz ilgi, bizim için itici güç olmuştur ve böylece ilk projelerimizin de önü açılmıştır" diye konuştu.

"ŞİMDİ PROJE YAPMA ZAMANI"

Yapacakları projeler hakkında da bilgi veren Muzaffer Tunç şöyle konuştu; "DÜBAMDER olarak yaptığımız ziyaretlerin yanında birçok proje üzerinde de durduk ve çok proje yerine az proje çok iş olsun dedik. Projemizden biri olan "Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklarında Yerel Medya ve Sivil İnisiyatifin Geliştirilmesi projemize gösterilen ilgi bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu arada "Hayata Kan Veriyoruz" sloganıyla sosyal sorumluluk adına önemli bir adım attık. Kızılay ile ortaklaşa yürüttüğümüz kan bağışı kampanyası çerçevesinde Taksim Meydanı'nda organizasyon tertipledik. Burada gördüğümüz ilgi de ne kadar önemli bir işe imza attığımızın ispatı niteliğindeydi. Ayrıca engellilerle sanatın buluşması amacıyla Barikat Film Festivali Festivaliyle iş birliği yapmaya karar verdik. Buna benzer projelerimizin devam edeceğinin müjdesini de vermek isterim" dedi.

Faaliyet raporu ve hesap raporlarının ibrasından sonra dilek temenniler kısmında Türkiye Yazarlar Derneği İstanbul Şube Başkanı Muzaffer Doğan, İlesam Başkanı Cafer Vayni, Kent Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Umut Veli Develi, İSKİ Şube Müdürü İbrahim Y.Zarifoğlu ve Sanat Yönetmeni Muharem Dere birer konuşma yaptı. Yapılan konuşmalardan sonra tek listenin sunulduğu 1. genel kurul toplantısında yeni yönetim oy birliği ile seçildi.

Yeni Yönetim Kurulu Listesi; Muzaffer Tunç (Genel Başkan), Abdülkadir Emeksiz, Abdullah Eraslan, Ayhan Bölükbaşı, Bekir Hallaç, Cahit Timür, Ema Çelebi, İbrahim Y. Zarifoğlu, Melahat Portakal, Mehmet Derindağ, Mehmet Dikici, Nevzat Bayhan, Nazih Şahin, Orhan Şen, Osman Gökhan, Seçil Sayın Elmas, Servet Engin, Selami Aykut, Yusuf Erbaş Yüksel Demirkaya ve Zeynep Sümeyra Üzer.

Denetleme Kurulu: Fatih Ceylan, Ayhan Kaya, Kübra Yeşilay, Abdullah Arıdoru, Songöl Adak.

Sicil Kurulu: Hamit Öncü, Cafer Vayni, Mehmet Koca.

Disiplin Kurulu: Umut Veli Develi, Perihan Bozkurt, Ekrem Biner.

Yönetim Kurulu Yedek Listesi; Yasemin Doğan, Suat Gün, Mustafa Doğan, Selahattin Tulunay, Olcay Kınay, Siyami Ergin, Nemide Yavuz, Ahmet Dinç, Salih Doğan, Ahmet Fuat Bodur, Nevzat Özkaya, Necdet Ertuğrul, Cemal Elmas, Osman Tunç, Hüseyin Nacar, Nedim H. Egin, Emek Karakaş, Yılmaz Oruç, Seran Koyun, Hale Hasboya, Aslı Bilgin Hekim.

Denetleme Kurulu Yedek: Erman Uşak, Sabahattin Acar, Abdullah Nevfel Görücü, Nagehan Şahin, Ayşe Demirtaş.

Sicil Kurulu Yedek: Abdullah Geyik, Sabri İnan, Cengiz Boztepe.

Disiplin Kurulu Yedek: Selçuk Çoşgun, Kudret Perktaş, Yıldız Doğan.

Yılmaz Oruç/ 34 Gündem Gazetesi

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DÜBAMDER 1. Genel Kurulunu Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement