Duble Yol Evinin Girişini Kapattı - Son Dakika
Güncel

Duble Yol Evinin Girişini Kapattı

Duble Yol Evinin Girişini Kapattı

Çanakkale'nin Erenköy Beldesi'nden genişletilip, duble yola dönüştürülen karayolu kenarındaki bariyerler bir evin girişinin kapanmasına neden oldu.

30.09.2013 15:10

Çanakkale'nin Erenköy Beldesi'nden genişletilip, duble yola dönüştürülen karayolu kenarındaki bariyerler bir evin girişinin kapanmasına neden oldu. Evine girip, çıkmakta zorlanan 60 yaşındaki İsmail Soylu, taşınmak zorunda kalırken, hakkını yasal yollardan arayacağını söyledi.

Erenköy Beldesi'nden geçen Çanakkale-İzmir Karayolu, yaklaşık iki yıl önce tamamlanan çalışmalarla duble hale getirildi. İsmail Soylu'nun iki katlı evde, genişletme çalışmaları nedeniyle yola sıfır hale geldi. Karayoluna bir de bariyer konulunca evli, iki çocuk babası Soylu'nun evinin giriş kapısı kapandı. Evine girmek için bariyerlerden atlamak zorunda kaldığını belirten Soylu, mağdur oldu. Mağduriyetin giderilmesi için Karayolları yetkilileriyle defalarca görüştüğünü, ancak bir sonuç alamadığını aktaran Soylu, bu yüzden başka bir eve taşınmak zorunda kaldığını belirtti. Çanakkale-İzmir Karayolu'nun 18'nci kilometresinde duble yolun hemen yanında kalan evine giriş yolu sorununu 2 yıldır çözemediğini anlatan Soylu, 18 Eylül 2013 tarihinde Karayolları 142'nci Çanakkale Şube Şefliği'ne, 'Çanakkale Merkez İntepe (Erenköy) mevkii 3443 parsel sayılı taşınmaz tarafıma aittir. Taşınmazımın içinde evim bulunmaktadır. Tarafınızdan karayolu tadilatı yapılırken taşınmazımın yolu kapanmıştır. Yol çalışmaları nedeniyle önce geçiş yolum bozuldu. Şimdi ise evime girmek için bariyerlerin üzerinden atlamak zorunda kalıyoruz. Eşim ve çocuklarımla birlikte ailece çok zor durumdayız. Bu nedenle Çanakkale'ye taşınmak zorunda kaldık. İçinde bulunduğum mağduriyetimin giderilmesi için yol çalışmaları nedeniyle bozulan evime geçiş yolunun tekrar düzenlenmesi, ya da yeni duruma göre yol hakkını talep etmekteyim' yazılı dilekçe verdi.

Dilekçesinin cevabını bekleyen Soylu, olumsuz yanıt gelmesi durumunda Karayolları hakkında Bölge İdare Mahkemesi'ne dava açacağını söyledi. Yaklaşık 2 yıl kadar önce Karayolları tarafından duble yol yapımının başladığını belirten Soylu, 'Bu çalışma esnasında üstlenici firma yetkilisi, bir yerden yol verileceğini şifayen söyledi. Ama sonra bir duvar çekerek yolu kapattılar. 'Bize geçmemiz için yol yapın' dedik, umursamadılar. Bir de üstüne çelik bariyer çektilerö dedi.

Duble yol nedeniyle deniz manzaralı evinde oturamadığını da vurgulayan Soylu, 'Bu evi 20 yıl önce yaptım. Ruhsatı, elektriği, suyu var. Yıllardır elektrik, su faturası ödedim. Şimdi ise yol duble yol nedeniyle evimi terketmek zorunda sırakıldım. Sorunu çözemiyorlar. Ne yapayım, mülkümden mi vazgeçeyimö diyerek, çaresizliğini anlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Duble Yol Evinin Girişini Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement