Dul Kadınlara Maaş İsyan Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Dul Kadınlara Maaş İsyan Ettirdi

Dul Kadınlara Maaş İsyan Ettirdi

Balıkesir'in huzurevinde kalan erkekler, dul kadınlara maaş bağlanması yüzünden evlenemediklerinden yakındı.

10.01.2013 12:08  Güncelleme: 12:27

Balıkesir'in Havran İlçesi'ndeki Şerife-Ali Soylu Huzurevi'nde kalan erkekler, dul kadınlara maaş bağlanması yüzünden evlenemediklerinden yakındı.

Huzurevine gelen gazetecilerin etrafını sarıp dert yanan yaşlılardan 88 yaşındaki Mehmet Mamak, evlenmek için çevre ilçe ve köyleri tek tek gezdiğini ancak dönüp yüzüne bakan olmadığını söyledi, Mehmet dede, "Bunun tek sebebi devletimizin dul kadınlara ve yaşlılara maaş bağlamasıdır. Bu konuyu yazın, Başbakanımız dul kadınların maaşlarını iptal etsin, dul kadınlar da bizimle evlensin. Yuva kurmak sevaptır" dedi. Evlenemediği için huzurevinde kaldığını belirten 64 yaşındaki Erol Kelebeklioğlu da, "Evli olsaydım yemeğim yapılır, çamaşırım yıkanırdı. Ben de buraya kalmazdım" diye konuştu. 70 yaşındaki Murat Uysalda, "Evlenmek istiyorum ama dul kadınlar maaş aldığı için evliliğe yanaşmıyor. Başbakanımız dul kadınlara maaş bağlamakla hiç de iyi yapmadı. Dul kadınların maaşları kesilmeli" görüşünü savundu.

Eşi ölmüş ve geliri olmayan kadınlara, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Nisan 2012'den itibaren her ay 250 lira maaş ödemeye başladı. Havran Kaymakamlığı'ndan alınan bilgiye göre, ilçede 285 kadın bu maaş imkanından yararlanıyor. Havran'daki Şerife-Ali Soylu Huzurevi'nde ise 23 dul erkek kalıyor. - Balıkesir/ Havran

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dul Kadınlara Maaş İsyan Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement