"Dünya Kadın Yürüyüşü" İstanbul'da... - Son Dakika
Güncel

"Dünya Kadın Yürüyüşü" İstanbul'da...

"Dünya Kadın Yürüyüşü" İstanbul\'da...

"dünya Kadın Yürüyüşü" Üyeleri "hepimiz Özgür Oluncaya Dek, Kadınlar Yürüyor" Sloganıyla İstanbul'da Biraraya Geldi.

29.06.2010 19:30

"Dünya Kadın Yürüyüşü" üyeleri "Hepimiz özgür oluncaya dek, kadınlar yürüyor" sloganıyla İstanbul'da biraraya geldi.

İstanbul'da yarın gerçekleştirilecek olan "2010 Dünya Kadın Yürüyüşü (DKY) Avrupa Buluşması" öncesinde kadınlar Taksim Gezi Parkı'nda biraraya geldi. Balkanlar ve Avrupa'dan İstanbul'a gelen kadınları, oluşumun Türkiye Koordinasyonu'ndaki hemcinsleri karşıladı. Beş yılda bir düzenlenen ve İstanbul'da bu yıl 3'üncüsünün gerçekleştirileceği DKY'nin bu seneki sloganı ise "Hepimiz özgür oluncaya dek, kadınlar yürüyor". Gezi Parkı'ndaki buluşmada kadınlar, barış, demokrasi, insan hakları ve adalet taleplerini farklı dillerdeki sloganlarıyla duyurmaya çalıştılar.

SAVAŞLAR İÇİN ÇOCUK DOĞURMAK İSTEMİYORUZ

Avrupa Koordinasyonu adına konuşan İspanyol Tereixa Oireo Dacosto, ekonomik borçlara karşı askeri harcamaların kısıtlanmasını istediklerini vurgulayarak, kadınların, savaşa değil, eğitime, sağlığa ve sosyal hizmetlere daha fazla bütçe ayrılmasını istediklerini kaydetti. Dacosto, "Savaşlar için daha fazla çocuklar doğurmak değil, kadınlar arasında bir dayanışma ağları inşa etmeye çalışıyoruz" dedi.

KADINLAR YARIN TAKSİM'DE YÜRÜYECEK

DKY Türkiye Koordinasyonu üyesi Nevin Kaplan, DKY'nin 2000 yılında başladığını anlatarak, "Buradaki temel talep ve sloganımız savaş için değil, barış için bütçe ayrılması" dedi. Asıl etkinliğin yarın İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Maçka Yerleşkesi'nde gerçekleşeceğini aktaran Kaplan, "Bir sempozyum ve atölye çalışmaları gerçekleşecek. Bu atölye çalışmalarında yine kadınlar ortaklaştıracakları taleplerini bir manifestoyla ilan edecekler. Akşam saat 19.00'da da Taksim Meydanı'ndan Galatasaray Lisesi önüne yürüyüşümüz olacak" diye konuştu. Kaplan, 17 Ekim'de de Kongo'da bir eylem gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

KIBRISLI KADINLAR "BARIŞ" DEDİ.

Eyleme katılan Kıbrıslı Türk ve Rum kadınlar ise, Kıbrıs sorununun çözümü için karşılıklı güven, saygı ve dostluğun geliştirilmesinin, ortak vizyon ve çıkarlar oluşturmak için uygun bir ortamın hazırlanması gibi unsurların önemli olduğu görüşünü savundular.

KKTC Koordinasyonu üyesi Gülden Karakaya, "En kısa sürede iki bölgeli, iki eşit kimlikli, iki toplumlu, eşit siyasi temele dayalı bir çözüm arzu ediyoruz 2010 yılı içerisinde" derken, Güney Kıbrıslı Skevi Koutra Koukouma da, "Bizler, Kıbrıs'ta barış isteyenler şaşırıyoruz, Erdoğan ve diğer yetkililer 2010'da Kıbrıs'ta barış olacağını söylediğinde. Bunu umut ediyoruz ve Kıbrıs'tan bütün yabancı orduların çekilmesini talep ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Dünya Kadın Yürüyüşü' İstanbul'da... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement