Dünya Mutfağı Belgeselinde, Türk Yemekleri Tanıtıldı - Son Dakika
Güncel

Dünya Mutfağı Belgeselinde, Türk Yemekleri Tanıtıldı

Dünya Mutfağı Belgeselinde, Türk Yemekleri Tanıtıldı

'The Perennial Plate' adlı belgeselin bir bölümünde, Türkiye'deki yemek, restoran ve gıda sektörü "Türkiye'nin Yüzü" adlı kısa filmle tanıtıldı.

09.10.2013 13:57  Güncelleme: 11:42

Dünya mutfağı belgeseli The Perennial Plate'in 129'uncu bölümünde konu edilen Türk yemekleri, belgesel için özel olarak çekilen kısa filmle tanıtıldı. Türkiye'nin dört bir yanından birbirinden lezzetli yemeklerin tanıtılması amacıyla çekilen kısa film, Amerikan Huffington Post gazetesinde, "Bu yemek videosu sizi ağlatacak" başlığıyla tanıtıldı.

Belgeselin yapımcılarından Daniel Klein, Türkiye için böyle özel bir çalışma hazırlamalarının nedenini ise şu sözlerle açıkladı: "Seyahat ederken ya da günlük hayatlarımızda, restoranlarda ya da marketlerde, insanların yanlarından geçiyor, etkileşim kurduğumuz kişilerin de bizim gibi insan olduklarını unutuyoruz. Mutluluk, acı ve umut dolu Türkiye'de bu muhteşem ülkeyi oluşturan insanları 'görmek' için bir an durmaya çalıştık."

EGEMEN BAĞIŞ'IN DA İLGİSİNİ ÇEKTİ

Video yayınlanır yayınlanmaz sosyal medyada ilgi çekti. Video hakkında yorum yapanlardan biri de AB Bakanı Egemen Bağış oldu. Egemen Bağış, Akbank Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Terzioğlu'nun, "Bu video ve Türkiye'nin muhteşem yüzleri yurtdışında yaşıyorsanız sizi ağlatacak" tweet'ini alıntılayarak, "Mutlaka seyredin" yazdı.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Dünya Mutfağı Belgeselinde, Türk Yemekleri Tanıtıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement