Dünyanın "En Büyük Cezvesi" ile Kahve İkram Ettiler - Son Dakika
Güncel

Dünyanın "En Büyük Cezvesi" ile Kahve İkram Ettiler

Dünyanın "En Büyük Cezvesi" ile Kahve İkram Ettiler

Bosna Hersek'teki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası başlatan Islamic Relief üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 800 litre kapasiteli cezveyle vatandaşlara Türk kahvesi ikram etti."Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk"...

21.09.2012 15:40

Bosna Hersek'teki soykırımda yetim kalan çocuklar için yardım kampanyası başlatan Islamic Relief üyeleri, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 800 litre kapasiteli cezveyle vatandaşlara Türk kahvesi ikram etti.

Orhan Gazi Meydanı'nda Türkiye Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu

(TBHKDF), Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Adapazarı Belediyesi'nin desteğiyle

"Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk" sloganıyla başlatılan yardım kampanyasında dünyanın en büyük cezvesi vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

2004 yılı Haziran ayında Bosna Hersek'te üretilen, 800 litre kapasiteli, 124 santimetre yüksekliğindeki ve 95 santimetre çapındaki cezveden vatandaşlara Türk kahvesi ikram edildi.

-TBHKDF Başkanı Güneş-

Programda konuşan Bosna Hersek Kültür Dernekleri Federasyonu Başkanı Muzaffer Güneş, elde edilecek gelirin Bosnalıların yararına kullanılacağını söyledi.

Güneş, Sakarya'da çok sayıda Boşnağın yaşadığına işaret ederek, Islamic Relief'in 20 yıldır Bosna Hersek'te yardım kampanyalarını düzenlediğini bildirdi.

Islamic Relief'in "insaniyetperverliğin" gelişimi için çalıştığını anlatan Güneş, "2012 yılı projelerinden birisi olan 'Bir fincan kahve, unutulmaz dostluk' adlı yardım organizasyonu için Sakarya'ya geldiler. Burada vatandaşlarımıza ücretsiz kahve ikramı yapılacak ve yardım toplanacaktır" dedi.

Güneş, yardım organizasyonunun 5 Ekim'e kadar devam edeceğini belirterek, Sakarya'nın yanı sıra Bayrampaşa, Pendik, Altınova, İnegöl ve Bursa'da da dünyanın en büyük cezvesiyle yardım amaçlı kahve ziyafeti organize edileceğini vurguladı.

Programı Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Adapazarı Belediyesi ve federasyonun önderliğinde düzenlediklerini kaydeden Güneş, "Bosna Hersek'te bulunan Islamic Relief kuruluşu burada yardım toplayacak. Savaşın izleri hala duruyor. Bu izleri hep birlikte yok edeceğiz. Bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Muhabir: Salih Eren/ Mehmet Özcan

Yayıncı: Kemal Kaymak - SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Dünyanın 'En Büyük Cezvesi' ile Kahve İkram Ettiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement