Düzce Üniversitesi İnovasyon Ekibi Avrupaki Temaslarını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Düzce Üniversitesi İnovasyon Ekibi Avrupaki Temaslarını Tamamladı

Düzce Üniversitesi İnovasyon Ekibi Avrupaki Temaslarını Tamamladı

KOBİ'lerin inovasyon ve verimliliğini inceleme projesi katılımcıları 4 farklı Avrupa Birliği ülkesine ziyaretlerini tamamlayarak yurda döndüler.

18.08.2013 19:49

Düzce Teknopark firmalarından Ünibim Bilişim'in yürütücülüğünü üstlendiği, Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi, Sakarya Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) ve Bolu Sanayici ve İşadamları Derneği'nin yerli ortak olarak yer aldığı Avrupa Birliği Bakanlığı Eğitim ve Gençlik Merkezi Başkanlığı Ulusal Ajans tarafından desteklenen "KOBİ'lerin verimlilik ve inovasyon değerlerinin artırılması" konulu proje kapsamında katılımcılar Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da bir dizi görüşmelerde bulunarak yurda döndü.

Proje yürütücüsü Ünibim Bilişim'in Müdürü ve Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Resul KARA proje hakkında bilgiler vererek, "Projeden elde ettikleri bilgi ve birikimleri Batı Karadeniz bölgesinde yer alan KOBİ'lerle ve ticaret odalarıyla paylaşılacağını" söyledi.

Düzce Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, MARKA ve BOSİAD'dan öğretim üyeleri, KOBİ yöneticileri ve ajans uzmanlarından oluşan kırk kişilik ekip ile on beş günlük sürelerle Almanya, Belçika, Çek Cumhuriyeti ve Macaristan'da çeşitli ticaret odaları, üniversiteler, kalkınma ajansları, inovasyon firmaları ve mesleki eğitim kurumlarında görüşmelerde bulundular.

Macaristan'da incelemelerde bulunan proje katılımcılarından Düzce Teknopark bilişim firmalarından Bilsoft Yazılımın Genel Müdürü Ahmet Veli "Çok yararlı görüşmelerde bulunduk. Hatta bir ARGE projesi için ortaklık anlaşması imzaladık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Düzce Üniversitesi İnovasyon Ekibi Avrupaki Temaslarını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement