Trakya Üniversitesi ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle "Sanatın ve Sanat Eğitiminin Gerekliliği" konulu seminer düzenlendi.
Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, "2023 Eğitim Vizyonu Edirne Veli Akademisi Projesi" kapsamında velilere yönelik çevrim içi gerçekleştirilen seminere Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri Doç. Dr. Aylin Gürbüz, Doç. Dr. Figen Girgin ve Dr. Öğretim Üyesi Osman Musaoğlu konuşmacı olarak katıldı.
Okul veli arasında iletişimi ve iş birliğini güçlendirmenin yanında çocukların eğitim ve gelişim süreçleri hakkında velileri bilgilendirmeyi amaçlayan seminerde sanat ve sanat eğitimi ile ilgili konularda bilgiler verildi.
Sanat eğitiminin gerekliliği ve önemi hakkında paylaşımlarda bulunulan seminere, 80 veli katıldı. Seminerin sonunda velilerden gelen sorular yanıtlandı.
Saadet Partisi İl Başkanı Tekin
Saadet Partisi Edirne İl Başkanı Sinan Tekin, geleceğe umutla bakan bir Türkiye'nin inşasına zemin hazırlamak amacıyla Saadet Partisi'nin çalışmalar yürüttüğünü bildirdi.
Tekin, yaptığı yazılı açıklamada, toplumsal huzur ve barışın sağlanmadan problemlerin çözülemeyeceğini savundu.
Birlik ve beraberlik içinde sorunların çözülmesi gerektiğini belirten Tekin, şunları kaydetti:
"Polemiklerden siyasi rant elde etmeye çalışmak bu ülkeye yapılacak en büyük kötülüktür. Biz birbirimizin hasmı değiliz. Biz birbirimizin dostuyuz, kardeşiyiz. Dini değerleri aşağılamak, dini sembolleri ve din görevlilerini itibarsızlaştırmaya çalışmak ülkeyi karanlıklara götürmeye çalışan, ülkeyi bölmeye çalışan mihrakların emellerine alet olmak demektir. Tarihi bir dönüm noktasında olduğumuz bugünlerde herkes siyasi sorumluluğunun bilincinde olarak söylemlerine dikkat etmelidir."
Son Dakika › Güncel › Edirne'den kısa kısa - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.