'Eğitime Aç' Çocuklar Öğretmen Bekliyor - Son Dakika
Güncel

'Eğitime Aç' Çocuklar Öğretmen Bekliyor

\'Eğitime Aç\' Çocuklar Öğretmen Bekliyor

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Burunsuzlar köyünde yaşayan çocuklar, öğretmen yokluğu nedeniyle eğitim-öğretime başlayamadı.

27.09.2013 12:42

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Burunsuzlar köyünde yaşayan çocuklar, öğretmen yokluğu nedeniyle eğitim-öğretime başlayamadı. Öğretmen sıkıntısının yıllardır çözülemediği köyde, 4. sınıfa giden çocuklar bile okuma-yazma bilmiyor.

Harabeyi andıran okula her gün umutla gidip, hayal kırıklığıyla evlerine dönen öğrenciler, hep bir ağızdan "Öğretmen istiyoruz" diye bağırarak, taleplerinin karşılanacağı günü sabırsızlıkla bekliyor.

İslahiye ilçesine bağlı Burunsuzlar köyündeki köy okuluna öğretmen atması yapılmadığı için eğitim-öğretim sezonuna başlanamadı. Okulların açılmasının üzerinden 2 hafta geçmesine rağmen köydeki öğrenciler ders başı yapamadı. Öğrenciler, harabeyi andıran okula her gün umutla gidip, hayal kırıklığıyla evlerine dönüyor. Öğretmen konusundaki sıkıntının yıllardır çözülememesi nedeniyle okul kapısına kilit vurulmuş durumda.

Köyde eğitim konusunda yıllardır bir istikrar sağlanamaması nedeniyle, 4. sınıfa giden öğrenciler bile okuma yazma bilmiyor. Furkan Gezer, 4. sınıfa gittiğini ve okuma yazma bilmediğini belirterek, "Öğretmenimiz yok. Nasıl 4. sınıfa geçtiğimi bilmiyorum" dedi.

Ramazan Atılgan isimli 3. sınıf öğrencisi ise okuma yazmasının kötü olduğunu, bu durumun köylerinde öğretmen olmamasından kaynaklandığını dile getirdi. Ramazan Atılgan, yılmadan okumaya devam edeceğini ve ilerde öğretmen olduktan sonra kendi köyünde eğitim vereceğini söyledi.

Köy sakinlerinden Mahmut Polat, "İki çocuğum var. 1. ve 3. sınıfa gidiyorlar. Köyümüzde öğretmen yok. 3. sınıfı okuyan çocuğum okuma yazma bilmiyor. Kadrolu öğretmen atanmıyor, ücretli çalışan öğretmenler ise verimli hizmet vermiyorlar. Köy muhtarımız İlçe Milli Eğitim Müdürü ile konuştu ancak henüz bir sonuç alamadık. Eğitim olmasa; insanların birbirine sevgisi de olmaz" dedi.

Burunsuzlar köy muhtarı İbrahim Atılgan ise konuya ilişkin şunları söyledi: "Ben muhtar olarak 1 yıl önce okulun durumunu ilçe Milli Eğitim Müdürümüze arz ettim. Bize ücretli öğretmen atadıklarını söyledi. Ben de köy halkının ücretli öğretmen istemediğini, öğrencilerimizin hiçbir şey bilmediğini kendisine anlattım. Veliler okulda hiçbir şey öğretilmediğini söylüyor. Veliler okuma yazma bilmeyen bir öğrencinin nasıl başarılı olacağını soruyor".

Köy sakini Mahmut Durna da, konuyla ilgili hükümet yetkililerinden yardım istediklerini belirtti.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilerinden alınan bilgiye göre, 2012-2013 yıllı eğitim-öğretim yılında görev yapan öğretmen hakkında yasal işlem başlatıldı, 2013-2014 yılı eğitim-öğretim yılı için köye ücretli öğretmen atandı, 25 Eylül 2013 tarihinde göreve başlaması gereken öğretmen göreve başlamadı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Eğitime Aç' Çocuklar Öğretmen Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement