Emniyet İstihbarat'a Çok Konuşulacak Atama - Son Dakika
Güncel

Emniyet İstihbarat'a Çok Konuşulacak Atama

Emniyet İstihbarat\'a Çok Konuşulacak Atama

Hrant Dink davasıyla tanınan Erhan Tuncel'i yardımcı istihbarat elemanı yapan Engin Dinç, İstihbarat Daire Başkanlığı'na atandı.

01.05.2013 13:26  Güncelleme: 13:32

Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na, Polis Başmüfettişi Engin Dinç atandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bazı birimlerinde atamalar gerçekleştirildi. Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre İçişleri Bakanlığı'nın oluru ile İstihbarat Dairesi Başkanlığı'na Polis Başmüfettişi Engin Dinç, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı'na İstihbarat Dairesi Başkanı Ömer Altıparmak, Personel Dairesi Başkanlığı'na Sağlık Dairesi Başkanı Eyyüp Kınacı, Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı'na ise Personel Dairesi Başkanı Yüksel Çelik atandı.

SUİKAST İHBARINI ALAN İLK İSİM

Emniyet İstihbarat'nın yeni patronu Engin Dinç kamuoyunun da yakından tanıdığı bir isim. Hrant Dink'e yönelik olarak yapılması düşünülen suikast ihbarını ilk alan isim olan Engin Dinç, cinayetin planlayıcısı olarak yargılanan Erhan Tuncel'i de Trabzon İstihbarat Müdürlüğü görevi yürüttüğü sırada yardımcı istihbarat elemanı yapan kişi.

''GÖREVİMİZİ YAPTIK'' DEMİŞTİ

Dink cinayeti olduğu sırada Afyon İstihbarat Müdürlüğü yapan Dinç, TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu tarafından da dinlenmişti. Dinç yine komisyonda verdiği ifadede "Biz görevimizi yaptık. Aynı gün İstanbul İstihbarat Müdürü'nü de arayarak konuyu aktardım. Ses getirici eylem denildiğinde bunun ne olduğu bellidir" demişti. "Tuncel'in ihtiyaçlarının karşılanması için talimat verdim" diyen Dinç, "Bunlar istihbarat teknikleridir. Bu tür yöntemler kullanılır, gerekirse koçum deriz, gerekirse makam arabası veririz" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Emniyet İstihbarat'a Çok Konuşulacak Atama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement