Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Erkan'a "Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Erkan'a "Hakaret" Davası

Emre Belözoğlu\'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Erkan\'a "Hakaret" Davası

Belözoğlu'nun, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi

11.12.2013 16:45

Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a "hakaret" ettiği gerekçesiyle, 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın görülmesine devam edildi.

Anadolu Adalet Sarayı 7. Sulh Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanık Emre Belözoğlu ile müşteki Oğuz Erkan katılmadı. Duruşmada, tarafları avukatları temsil etti.

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Kasımpaşa futbolcusu İlker Avcıbay, Kasımpaşa ile Fenerbahçe arasında Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan maçta yedek kulübesinde bulunduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Maçın ikinci yarısında, Emre topu almış gidiyordu. Orta sahayı geçmişti. Bu sırada, hakem maçı durdurdu. Emre, maçın durdurulmasına kızarak, topa vurdu. Bu sarı kartlık bir durumdur. Emre'nin önceden de bir sarı kartı olduğu için, bu ikinci sarı kartla maçtan atılması gerekirdi. Biz bu nedenle, yedek kulübesinden orta çizgiye, sahaya doğru yöneldik. Emre, bizim itirazımızın onu oyundan attırmak amaçlı olduğunu anladı. En önde Oğuz Erkan vardı. Belözoğlu, Erkan'a hitaben küfür içeren sözler sarf etti."

"Ayıp ettiğini söyledim"

Erkan'ın avukatı Ayşe Zuhal Dönmezer de olaydan sonra Avcıbay ile Belözoğlu'nun İzmir'de karşılaştıklarını ve Belözoğlu'nun Avcıbay'ın tanıklık yapması ile alakalı tehdit ve küfür içeren sözler söylediğini iddia ederek, bunun tanığa sorulmasını talep etti.

Avcıbay ise Belözoğlu ile tatilde karşılaştıklarını ve kendisine arkadaş oldukları için tanıklık etmesi konusunda ayıp ettiğini söylediğini anlatarak, "Ben de asıl kendisinin maçın oynandığı gün küfür ederek ayıp ettiğini ve buna göre gördüğüm neyse tanık olarak ifade verdiğimi söyledim. Bunun üzerine, Belözoğlu yine Oğuz Erkan'a küfür içeren sözler sarf etti" diye konuştu.

Avukat Dönmezer, Belözoğlu'nun iki celse arasında mahkemeye gelerek, ifade verdiğini kaydederek, "Ancak bizim kendisine dosya kapsamında soracağımız sorular var. Yeniden duruşma günü hazır edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Belözoğlu'nun avukatı Cansu Şahin ise müvekkilinin mahkeme huzurunda ayrıntılı ifade verdiği için yeniden dinlenilmesine gerek olmadığını savundu.

Hakim Dilek Şen, Oğuz Erkan'ın avukatı Dönmezer'in doğrudan soru yöneltme talebi nedeniyle, sanık Emre Belözoğlu'nun duruşma günü hazır edilmesine karar vererek, duruşmayı erteledi.

"Küfür etmedim, kendi kendime söylendim"

Emre Belözoğlu'nun celse arasında verdiği ifadede, olay günü maçın ilk yarısında seyirci baskısıyla çok gerildiklerini belirterek, "Ben topu aldım, sürerken hakem maçı durdurdu. Ben de topa vurdum. Kendi kendime söylendim. Net hatırlıyorum, küfür etmedim. Müşteki buraya gelse tanımam. Maç içerisinde, olayın heyecanı ile olsa olsa hakeme ya da rakip oyuncuya kızılıp söz söylenebilir. Müştekinin o sırada olayla ilgisi nedir ki? Ona küfür edeyim. Bu şekilde suçlamalarını da anlamadım. Ben bunu, maçı son dakikada kaybetmelerine bağlıyorum. Maçı kazansalardı bu kadar büyütmezlerdi. Ayrıca yedek kulübesine daha yakın 4. hakem vardı. Böyle birşey olsa zaten olay günü rapor ederdi" dediği öğrenildi.

İddianameden

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Emre Belözoğlu'nun, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan Fenerbahçe-Kasımpaşa maçında, Kasımpaşa Sportif Direktörü Oğuz Erkan'a küfür içeren sözler sarf ettiği belirtildi.

İddianamede, Belözoğlu hakkında 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Emre Belözoğlu'nun, Kasımpaşa Sportif Direktörü Erkan'a 'Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement