Enbar'daki Operasyonlara Aşiretlerden Tepki - Son Dakika
Güncel

Enbar'daki Operasyonlara Aşiretlerden Tepki

Enbar\'daki Operasyonlara Aşiretlerden Tepki

Enbar ilinin önde gelen aşiret liderlerinden Cemili: "Birlikler, Enbar sakinleri ve özellikle de Sünnilerle mücadele amacıyla bölgeyi kan gölüne çevirmek için geldi"

29.12.2013 16:56

Irak ordusunun, Başbakan Nuri el-Maliki'nin talimatıyla Enbar ilinde başlattığı geniş çaplı terör operasyonları bölgedeki aşiret liderleri tarafından tepkiye karşılandı.

Enbar ilinin önde gelen aşiret liderlerinden Adnan el-Cemili, orduya bağlı çok sayıda askeri birliğin, güvenlik güçlerini hedef alan terörist gruplarla mücadele gerekçesiyle bölgede konuşlandığına işaret ederek, "Birlikler, Enbar sakinleri ve özellikle de Sünnilerle mücadele amacıyla bölgeyi kan gölüne çevirmek için geldi" dedi.

Maliki hükümetinin başta güney olmak üzere ülkenin çeşitli bölgelerinden gelen askeri birlikleri Enbar'a gönderdiğini ifade eden Cemili, "Bağdat hükümeti, bu hazırlıkları, bazılarının zannettiği gibi terörist gruplarla mücadele için değil, Enbar sakinlerine karşı düzenlenecek geniş çaplı askeri operasyonların yanı sıra Maliki karşıtı gösterilerin düzenlendiği alanları tahliye amacıyla gerçekleştiriyor" diye konuştu. Cemili, bölgedeki diğer aşiretlerin de benzer kaygılar taşıdığını ve önü alınamaz şiddet olaylarının başlamasından endişe edildiğini kaydetti.

Öte yandan Enbar İl Meclis Başkanı Sabah Kerhut el-Halbusi, bölgedeki askeri operasyonların Enbar'ın çöl kesimlerine yerleşmiş teörist ve silahlı grupları etkisiz hale getirmek için düzenlendiğini söyledi. Halbusi, " Suriye'deki silahlı grupların Irak topraklarına sızmasını engellemek için Irak'ın Ürdün ve Suriye sınırındaki birlikler ile sürekli temas halindeyiz" şeklinde konuştu.

Halbusi, Sünni milletvekili Ahmed el-Alvani'nin dün kanlı bir baskınla gözaltına alınmasını da kınayarak şunları kaydetti.

"Alvani, hala dokunulmazlık hakkına sahip bir milletvekili. Dokunulmazlığı parlamento tarafından kaldırılmadan gözaltına alınması doğru değil. Bu yüzden gözaltı hadisesini kanun dışı addediyor, Bağdat hükümetinden acilen Alvani'yi serbest bırakmasını ve olay hakkında soruşturma başlatmasını talep ediyoruz."

Irak'ta Başbakan Nuri el-Maliki karşıtı protesto eylemlerine verdiği destekle bilinen milletvekili Ahmed el-Alvani'nin, dün evine yapılan baskınla gözaltına alınması ve ardından yükselen gerilim nedeniyle El-Enbar'ın ardından Selahaddin ilinde de sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. - Anbar

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Enbar'daki Operasyonlara Aşiretlerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement