Endonezya Büyükelçisi Kayseri'de - Son Dakika
Güncel

Endonezya Büyükelçisi Kayseri'de

Endonezya Büyükelçisi Kayseri\'de

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi ve Yogyakarta Özel Bölgesi Valisi, Kayseri Valisi Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

10.04.2013 16:42  Güncelleme: 10:15

Endonezya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Nahari Agustini, Yogyakarta Özel Bölgesi Valisi Hamengku Buwono, eşi Gusti Kanjeng Ratu Hemas ve beraberlerindeki heyet, Vali Şerif Yılmaz'ı ziyaret etti.

Vali Şerif Yılmaz, Endonezya heyetini Kayseri'de görmekten duyduğu memnun olduğunu, iki ülke arasında ilişkilerin gelişmesi yolunda güzel çalışmalar yapıldığını söyledi.

Vali Yılmaz, iki ülkenin ortak değerleri olduğunu belirterek, "Bu değerlerin siyasi, ticaret ve ekonomiye dönüşmesi en büyük arzumuzdur. Daha önce yapılan toplantıdan sonra iki ülke arasında ekonomik gelişmeler arttı. İnşallah bu gelişmeler daha da artar. İnşallah iyi bir işbirliğine vesile oluruz" dedi. Türkiye'ye ilk kez geldiğini ifade eden Yogyakarta Özel Bölgesi Valisi Hamengku Buwono, ülkeler arasında ekonomik ve kültürel ilişkilerin gelişeceğine inandığını vurgularken, "Yogyakarta ile Kayseri arasında benzer birçok özellik bulunmaktadır. Sizleri de en kısa zamanda Endonezya'ya bekliyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Endenozya Cumhuriyeti Yogyakarta Özel Bölgesi Valiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Kayseri Valiliği kurumları arasında dostluk ve işbirliği ilişkilerinin kurulmasına yönelik niyet mektubu imzalandı. İmzalanan belgeye göre iki bölge arasında ticaret, yatırım, kültür, turizm ve eğitim alanlarında işbirliği sağlanacak. Melikşah Üniversitesi Senatosu tarafından Endonezya Sultanı Sri Sultan Hamengku Buwono'a Fahri Doktora Unvanı verildi.

Melikşah'taki törenin açılış konuşmasını Üniversite Rektör Vekili Prof.Dr. Tankut Yalçınöz yaptı. Prof.Dr. Yalçınöz, "Bu bağlamda üniversitemiz Senatosu Endonezya Devleti Yogyakarta Eyalet Sultanı Sri Sultan Hamengku Buwono'ye fahri doktora unvanı vermeyi kararlaştırdık. Kendisinin bu törene katılması bizleri sevindirdi ve teşekkür ediyoruz" dedi.

Prof. Dr. Tankut Yalçınöz, daha sonra Sultana cübbe giydirerek fahri doktora belgesini takdim etti. Endonezyalı Sultan, daha sonra kürsüye gelerek 28 sayfadan oluşan konuşma metnini okudu. Tören sonunda Melikşah Üniversitesi Mütevelli Heyeti Üyesi ve Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı olan Nurettin Okandan, Sultana üniversitenin plaketini takdim etti. Törene Boydak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Hamdi Kınaş ile çok sayıda akademisyen, işadamı katıldı. - Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Endonezya Büyükelçisi Kayseri'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement