Engelli Bireylerden Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

Engelli Bireylerden Farkındalık Yürüyüşü

Engelli Bireylerden Farkındalık Yürüyüşü

Antalya’nın Alanya ilçesinde engelli bireyler bir polis gibi davranarak, yanlış park eden araç sahiplerini uyardı, kaldırımlara ve engellilere ayrılan alanlara park eden motosiklet ve araçların üzerine broşür bıraktı.

04.05.2017 15:52

Antalya'nın Alanya ilçesinde engelli bireyler bir polis gibi davranarak, yanlış park eden araç sahiplerini uyardı, kaldırımlara ve engellilere ayrılan alanlara park eden motosiklet ve araçların üzerine broşür bıraktı.

Alanya Belediyesinin koordinatörlüğünde Engelsiz Park ve Yaşam Merkezine devam eden ortopedik engelliler, her yıl mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası nedeniyle yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe akülü sandalyeleri ile katılan engelli bireylerin yanı sıra, Belediye Zabıta Müdürü Hasan Akın, Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürü Bilal Nurgül, Belediye Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi Psikologu Esra Yemez, engelli yakınları ve vatandaşlar katıldı. Yürüyüşte, engelliler için düzenlenen kaldırımları işgal eden vatandaşlar, esnaflar, engellilere ayrılan park alanlarına park eden, motosiklet ve araç sahipleri uyarıldı.

PTT Binası önünden başlayıp Hükümet Meydanı Atatürk Anıtı önüne kadar devam eden farkındalık yürüyüşünde engelliler, yanlış park eden araç sahipleriyle zaman zaman yüz yüze de görüşerek duyarlılık istedi. Ayrıca aracının yanında olmayan sürücüler için de araba ve motosikletlerin önlerine broşür bırakarak seslerini duyurmaya çalıştılar.

"Amacımız önümüzdeki engelleri kaldırmak"

Trafik Güvenliği ve Eğitim Haftası nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan ortopedik engelli Ümit Barut "Amacımız engelli bireylerin önündeki engelleri kaldırarak herkes gibi tüm engellilerin de aktif yaşama katılımını sağlamak" dedi.

Yürüyüşün amacına dikkat çeken Ümit Barut, "Kaldırımlara park edenleri uyardık, broşür dağıttık. Bu konuda vatandaşları bilgilendirerek duyarlı olmalarını istedik. Engelli bireylerin de herkes gibi aktif yaşama katılımını sağlayabilmek için destek olduk. Alanda broşür dağıtımı da yaparak esnaf ve sürücüleri bilgilendirdik. Alanya Belediyesine bize sağladığı imkan ve desteklerden dolayı daima teşekkür ederiz" ifadelerine yer verdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Engelli Bireylerden Farkındalık Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement