Engelli Sığınmacılara Tekerlekli Sandalye - Son Dakika
Güncel

Engelli Sığınmacılara Tekerlekli Sandalye

Engelli Sığınmacılara Tekerlekli Sandalye

Türkiye'ye sığınan ve 6 aydır kiraladıkları evlerde yaşayan Suriyeli iki bedensel engelliye, tekerlekli edildi.

26.08.2013 11:02  Güncelleme: 15:18

İç savaşın yaşandığı ülkelerini terk edip Türkiye'ye sığınan ve 6 aydır Osmaniye'de kiraladıkları evlerde yaşayan bedensel engelli Suriyeli 55 yaşındaki Münire Ali Mahmut ve 12 yaşındaki Esed Resuhâ, Osmaniye Engelliler Platformu tarafrından tekerlekli sandalye hediye edildi.

Osmaniye Engelliler Platformu Başkanı Haydar Aktürk, 18 yıldır felçli olan Münire Ali Mahmut ile doğuştan ayakları içe dönük olduğu için dizlerinin üstünde yürüyen Esed Resuh'un evlerine gidip, tekerlekli sandalyeleri teslim etti.

Verilen tekerlekli sandalyeler ile ailelerinin yardımıyla sokağa çıkıp, gezme imkanı bulan Suriyeli engelliler, Osmaniyeli hayırseverlere teşekkür etti. Haydar Aktürk, Osmaniye'de misafir edilen diğer Suriyeliler arasında tekerlekli sandalye ihtiyacı olanları saptamak için çalışma başlattıklarını söyledi.

Aktürk, "Bu kardeşlerimiz ülkelerindeki zor şartlardan kaçıp, kentimize sığınan insanlardır. Onlar burada kaldığı müddetçe, yardımlarımızı yapmamız gerekiyor. Osmaniye Engelliler Platformu olarak teyzemizin ve bir çocuğun dizlerinden aşağısının felç olduğu ve bu nedenle tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olduğunun bilgisini aldık. 'Osmaniye'de yaşayan herkes bizim insanımızıdır' düşüncesiyle bu duruma da duyarsız kalamazdık. Bu anlamda hemen harekete geçtik ve iki Suriyeli misafirlerimizin sandalye ihtiyacını karşıladık. Bundan dolayı da çok mutluyuz. Biz ihtiyacı olan herkese elimizden geldiğince yardımcı olmaya devam edeceğiz. Bu iki Suriyeli misafirimiz de inşallah tekerlekli sandalye sayesinde hayata tutunur, sosyal yaşantıları daha iyi olur. Tekerlekli sandalyeye ihtiyacı olan Suriyelilerin tespiti için çalışma başlattık." diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Engelli Sığınmacılara Tekerlekli Sandalye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement