Ergenekon Davasının Gerekçeli Kararı - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davasının Gerekçeli Kararı

Ergenekon Davasının Gerekçeli Kararı

İlker Başbuğ'un avukatı Sezer: "Bugün basına dağıtılan hukuken tartışmalı metinde toplumsal algıyı etkilemek adına müvekkilimize yönelik 'terör suçlusu' ifadesinin kullanıldığı görülmüştür" "Müvekkilimize isnat edilen ve TCK'nın 314. maddesinde yer alan 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlaması.

03.04.2014 23:18

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ'un avukatı İlkay Sezer, "müvekkili hakkında yapılan 'terör suçlusu' değerlendirmesinin yanıltmaca olduğunu" bildirdi.

Avukat Sezer, yazılı açıklamasında, Genelkurmay Başkanı'nın görevi başındayken terör örgütü yöneticisi olarak gösterilmesi ve terörist olarak suçlanıp tutuklanmasının, kamuoyunca haklı eleştiri konusu yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"3 Nisan 2014'te basına dağıtılan ve hukuken tartışmalı metinde ise toplumsal algıyı etkilemek adına müvekkilimize yönelik 'terör suçlusu' ifadesinin kullanıldığı görülmüştür. Müvekkilimize isnat edilen ve TCK 314. maddesinde yer alan 'silahlı terör örgütü kurmak ve yönetmek' suçlaması ve bugüne kadar terör örgütünde faaliyet gösteren kişilere ne denildiği dikkate alınmadan yapılan değerlendirmenin kamuoyunu yanıltmaya yönelik olduğu düşünülmektedir." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davasının Gerekçeli Kararı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement