Erkek Çocuk İçin Dua Edip Helva Kardılar - Son Dakika
Güncel

Erkek Çocuk İçin Dua Edip Helva Kardılar

Erkek Çocuk İçin Dua Edip Helva Kardılar

Burdur'un Gökçebağ Köyü'nde 62 kız babası, erkek çocuklarının olması için köy meydanında helva kardı, dua etti.

10.01.2012 09:59

Burdur'un Gökçebağ Köyü'nde 62 kız babası, erkek çocuklarının olması için köy meydanında helva kardı, dua etti.

Gökçebağ Köyü'nde kadın nüfusu artarken, yıllar içinde erkek sayısı azaldı. 1985 yılında 604 kadın, 607 erkeğin yaşadığı köyde 1997'de 610 kadın, 562 erkek, 2000'de 611 kadın, 598 erkek, şu anda ise 655 kadın, 600 erkek yaşamını sürdürüyor. Erkek çocukları olmayan babalar, köy meydanında toplanarak eski bir geleneği yeniden canlandırdı. Köyde sadece kız çocukları olan 62 baba, 'erkek çocuk duası' yaptı. Köy sakinlerinden Cumhur Bozkaya ve Halil Eroğlu önderliğinde köy meydanında toplanan kız babaları, 2 kazan helva kardı. Helva kazanlarının başına geçen kız babaları, köy imamı Ali Rıza Sak ile birlikte erkek çocuk sahibi olmak için dua etti. Duanın ardından kız babaları kardıkları helvadan önce kendileri yedi, ardından köylülere ikram etti.

ESKİ BİR GELENEK

Köy sakinlerinden Süleyman Pekşen, bir kızı ve bir oğlu olduğunu söyledi. Pekşen, "Yörük asıllı bir köyüz. Geçmişte erkek çocuğu olanlar helva kardırıp köylüye dağıtırdı. Şimdi bu adet devam ettirilmiyor. Bugün kız babaları, erkek çocukları olmadığı için bu geleneği hatırlayarak helva kardırdı. Umarım herkes hayırlı erkek çocuk sahibi olur. Ama her şeyden önemlisi Allah hayırlı evlat versin. Bundan sonra bu geleneklerimizi devam ettireceğiz" diye konuştu.

Pekşen, kız babalarının 'Armudu taşladım, kız işi boşladım, Allah'ım ben oğlana başladım' diyerek dua ettiğini de belirtti. Pekşen, "Köydeki kız babaları da bugünden sonra 'çakıl armudu' gibi sağlam erkek çocuğu sahibi olacak" dedi.

'ERKEK ÇOCUK İSTİYORUZ'

Etkinliği düzenleyen Cumhur Bozkaya ise bir kızı olduğunu, bir oğlu olması için dua ettiğini söyledi. Gökçebağ Köyü'nde 62 erkeğin sadece kızları olduğuna dikkati çeken Bozkaya, "Benim de 1 kızım var. Kadın nüfusu artarken, erkek nüfusu sürekli düşüyor. Herkesin çifter çifter oğlu olsun diye 2 kazan helva kardık. Umarım hayırlı erkek çocuklarımız olur" diye konuştu.

ERKEK ÇOCUK BABALARI DA DUA EDECEK

Erkek çocuk babası İbrahim Tosun ise erkek babaları olarak kız babalarının da erkek çocuk sahibi olması için dua edeceklerini dile getirdi. Tosun, "Biz de köy meydanında onların erkek çocukları olması için helva karacağız. Allah onlara da çocuk nasip etsin" dedi. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erkek Çocuk İçin Dua Edip Helva Kardılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement