Erzincan-Efsane Vali, Karasu'da Anıldı - Son Dakika
Güncel

Erzincan-Efsane Vali, Karasu'da Anıldı

Erzincan-Efsane Vali, Karasu\'da Anıldı

Erzincan Eski Valisi Merhum Recep Yazıcıoğlu, Ölümünün 7'nci Yılında Karasu Nehrinde Başlattığı Rafting Sporu ile Anıldı. Doğa Sporlarına Tutkunluğu ve Aykırı Fikirleri ile Tanınan 'süper Vali'nin Posteriyle Rafting Yapan Sporcular, Dağların Doruğuna 'seni Unutmayacağız' Diye Afiş Astılar.

08.09.2010 19:10

ERZİNCAN eski Valisi merhum Recep Yazıcıoğlu, ölümünün 7'nci yılında Karasu Nehrinde başlattığı rafting sporu ile anıldı. Doğa sporlarına tutkunluğu ve aykırı fikirleri ile tanınan 'Süper Vali'nin posteriyle rafting yapan sporcular, dağların doruğuna 'Seni unutmayacağız' diye afiş astılar.

Erzincan'da 1991- 1999 yılları arasında vali olarak görev yapan Recep Yazıcıoğlu, 1992 Erzincan depreminde ve yaraların sarılmasındaki başarılarıyla efsaneleşti. Denizli Valisi olarak 2 Eylül 2003 günü Ankara'ya giderken geçirdiği trafik kazasında ağır yaralanan ve 8 Eylül'de yaşama veda eden Yazıcıoğlu için Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği tarafından anma etkinliği düzenlendi. Karasu'nun Erzincan - Kemah arasında bulunan Alp Köyü ile Dumanlı Köyü arasında 2 rafting botuna binerek kürek çeken 20 sporcu, kendilerini rafting sporu ile tanıştıran efsane valiyi unutmadıklarını bildirdiler. Vali Yazıcıoğlu'nun posterini açan sporcular, daha sonra Beytahtı bölgesinde yaklaşık 20 metrelik bir kaya tırmanışına katıldılar. Kaya tırmanışında 'Seni Unutmayacağız' diyen sporcular, Vali Yazıcıoğlu'nun posterini açtılar.

Munzur Fırat Doğa Sporları Derneği Başkanı Gürcan Ekinci, her yıl olduğu gibi merhum Vali Yazıcıoğlu'nu ölüm yıldönümünde andıklarını bildirdi. Erzincan'da Vali Yazıcıoğlu'nun başlattığı doğa sporlarında önemli mesafe kat ettiklerini anlatan Ekinci. Erzincan'da altı doğa sporları kulübü bulunduğunu ve turizm şirketleri kurularak farklı bir sektör oluşturulduğunu belirtti. Gürcan Ekinci, "Bugünlere onun sayesinde geldik. Onu asla unutmayacağız. O'nu anmaya her yıl devam edeceğiz. Merhum Recep Yazıcıoğlu'nun izinden giden Vali Abdulkadir Demir'e de bize desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz "diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan-Efsane Vali, Karasu'da Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement