Eskişehir'deki Fetö/pdy Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki Fetö/pdy Davasına Devam Edildi

Eskişehir\'deki Fetö/pdy Davasına Devam Edildi

ESKİŞEHİR'de 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12'si tutuklu 89 kişinin yargılandığı duruşmaya devam edildi.

05.10.2016 23:26

ESKİŞEHİR'de 'Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması' (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 12'si tutuklu 89 kişinin yargılandığı duruşmaya devam edildi.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan FETÖ/PDY davasının bugünkü ikinci duruşması sanık sayısının fazla olması nedeniyle adliye konferans salonunda yapıldı. Sanıklar 'FETÖ silahlı terör örgütünün yöneticiliği yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak, silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etmek, özel belgede sahtecilik, dernekler kanununa muhalefet, güveni kötüye kullanma ve 6 bin 136 sayılı yasaya muhalefet etmekle suçlanıyor.

Yaklaşık 12 saat süren bugünkü duruşmaya Adil Gerçek ve Mümin Sofuoğlu kod adlı 2 gizli tanık telekonferans sistemi ile katıldı. Sesleri ve görüntüleri değiştirilerek ekrana yansıtılan gizli tanıklar mahkeme heyetinin ve sanık avukatlarının yönelttiği çeşitli soruları yanıtladı. Adil Gerçek kod adlı gizli tanık, il imamının tutuklu sanıklardan Mehmet Meleş olduğunu Eskişehir'in esnaf kanadı, öğretmen kanadı ve memur kanadı olmak üzere 3'e ayrıldığını söyledi.

Eskişehir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi savcısı, Milli İstihbarat Teşkilatı'ndan (MİT) gelen yazıda sanıklardan 14'ünün cep telefonlarına ByLock programı indirdiklerinin belirlendiği söyledi. Savcı, bu 14 kişiden 6'sının halen tutuklu olduğunu, diğer 8'inin ise tutuksuz yargılandığını belirterek mahkemeye heyetinden tutuksuz 8 kişinin de tutuklanmasını talep etti. Sanıklar ise iddiaları kabul etmeyerek kendilerinin ByLock programı kullanmadıklarını öne sürdü.

Mahkeme heyeti MİT'e yazı yazılarak bu sanıkların ByLock programını kullanıp kullanmadıkları konusunda ayrıntılı bilgi istenmesine karar verdi. Heyet, savcının 8 sanık için yaptığı tutuklama talebini de kabul etmedi.

Eskişehir Ağır Ceza Mahkemesi heyeti 12 tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına, tutuksuz sanıklardan Adem Özer, Cengiz Göze ve Nurettin Tulum'a yurt dışına çıkış yasağı getirmesine karar vererek duruşmayı 27 Aralık 2016 tarihine erteledi.
- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki Fetö/pdy Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement