Eşme Meydanına Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Eşme Meydanına Kavuştu

Eşme Meydanına Kavuştu

Kartepe Günleri kapsamında ilçede gerçekleştirilen hizmetlerin açılışının yapıldığı törenler Eşme Meydan açılışı ile start aldı.

23.09.2013 13:52

Kartepelilerin isteklerini yerine getirme gayretinde olduklarına dikkat çeken Belediye Başkanı Şükrü Karabalık, "Biz herkesin belediyesi, başkanı olurken her türlü hizmeti gördük görmeye devam ediyoruz" dedi.

Kartepe Belediyesi, ilçenin şirin bölgelerinden Eşme'de gerçekleştirdiği hizmet sağanağı kapsamında Eşme Merkez Camii yaptığı düzenleme ve Eşme Meydan Parkı'nın da yer adlığı Eşme Meydan açılışını Kartepe Günleri kapsamında önceki gün Eşmelilerle birlikte hizmete sundu. Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık'ın ev sahipliği yaptığı açılışta Eşmelileri buluşturan törene Kartepe Kaymakamı Ayhan Durmuş, Ak Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz, Ak Parti İl ve İlçe yönetici, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Danışmanı Nermin Tol, il genel ve belediye meclis üyeleri, eski belediye başkanları, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve kalabalık bir davetli topluluğu hazır bulundu.

Kartepe Belediyesi Fen İşleri ve Park Bahçeler Müdürlüğü iş birliğinde Eşme Meydanı oluşturulması adına gerçekleşen çevre düzenlemeleri kapsamında ekipler, Eşme Merkez Cami çevresinde 1700 metre karelik alanda meydan çalışması yaparken park revizyon çalışması kapsamında da 820 metre karelik alanda yeni bir spor ve dinlence alanı oluşturdu. Eşme Meydan düzenleme projesinde ekipler, 50 metre uzunluğunda 4 metre genişliğinde araç yolu parke taşlarıyla kaplarken 800 metre karelik alanda kaldırımları şık kırmızı beton zeminle kapladı. Peyzaj düzenlemeleri kapsamında 700 metre karelik yeşil alan mevsimlik çiçeklerle süslendi. Eşmelilerin oturup dinleneceği 8 adet bank, 1kamelya ve 1 çeşmenin de yer aldığı meydan halkın beklentilerine karşılık verecek şekilde düzenledi. Kartepe Belediye ekipleri Eşme Merkez Cami yanındaki park alanını da revize etti. Ekipler 820 metre karelik alanda 105 metre karesini çocuk oyun alanı 60 metre karesini de aletli spor alanı olarak düzenlerken 80 metre karelik alana da basketbol sahası kurdu. Dekoratif çevre çiti ile güvenli hale getirilen alana 2 adet kamelya ve 1 adet çeşme de halkın kullanımına sunuldu.

Kent estetiğine uygun bir çalışma ile Eşme'nin çehresini değiştirecek çalışmalara katkı veren Eşme Meydanı, Kartepe Belediyesi Halk Oyunları Ekipleri'nin renkli gösterilerinin yer aldığı törenler eşliğinde gerçekleşti. Eşme'ye sayısız hizmetlerin gerçekleştiğine dikkat çeken Yeni Eşme Mahalle Muhtarı Vecdi Öztürk, Eşme'yi çok sevdiklerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı ve Kartepe Belediye Başkanlarımız sağladıkları hizmetlerle bunu ortaya koymaktalar. Bu hizmetler için Eşme halkı adına başkanlarımıza teşekkür ederken başarılı çalışmalarının devamını dilerim" dedi.

Köklü bir geçmişi olan Eşme'ye el birliği ile peyder pey gerçekleştirdikleri hizmetlerin açılışlarında da bir arada olmaktan mutlu olduğunu kaydeden Kartepe Belediye Başkanı Şükrü Karabalık da, "Göreve geldiğimiz güne kadar Eşme'de gerçekleşen hizmetleri için eski belediye başkanlarımıza teşekkür ederim. Bizde eğitim, spor, kültür ve tarımsal alanlar olmak üzere her alanda istek gören hizmetleri görmek için başta Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız olmak üzere hep birlikte el ele vererek gerçekleştirmekteyiz. Bu süre içinde yapılan hizmetlere şöyle bir bakarsak çok iş yaptığımız görülmektedir" dedi.

Eşme'de alt yapı sorunun tamamlanması ardından üst yapı düzenlemeleri, çevre düzenlemeleri, mezat alanı kazandırılması gibi yapılan işleri sıralayan başkan bina sorunu nedeniyle geçilen bilgi evinin de kısa sürede tamamlanacağı sözünü vermesi konukların takdirini topladı. Yerel yönetim ve merkezi idare iş birliğinde istek gören ihtiyaçların hizmete döndürüldüğü Eşme'de dış cephe iyileştirilmesi ile ilgili bir proje başlattıklarını aktaran Başkan Şükrü Karabalık, "D-100 cepheli binalara yönelik dış cephe iyileştirmesi çalışması ile ilçemizden geçenleri imrendirecek bir düzenlemeyi yine el birliği ile tamamlama hedefindeyiz" dedi.

Bu kadar çok hizmetin gerçekleştirilmesi karşısında Eşmelilerin gösterdiği teveccühten memnun olduklarına dikkat çeken Başkan Şükrü Karabalık, "Bu kadar hızlı bir gelişimin yaşandığı ülkemizde biz de Kartepe'de halkımızın isteklerini yerine getirmek için gayret göstermekteyiz. Biz herkesin belediyesi, başkanı olurken her türlü hizmeti gördük görmeye devam ediyoruz" dedi. Törende Eşme Yeni Yüksektepe Ana okulu öğrencileri de Kartepe Kaymakamlığı görevine atanan Ayhan Durmuş'a hoş geldin çiçeği takdim ettiler. Halkı selamlayan Kaymakam Durmuş ve beraberindekiler çekilen hatıra fotoğrafı ardından hayırlı olsun dilekleri ile hizmete sunulan meydanı gezdiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eşme Meydanına Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement