Feleknas Uca Sınırdışı Edildi - Son Dakika
Güncel

Feleknas Uca Sınırdışı Edildi

Feleknas Uca Sınırdışı Edildi

Cezaevinde açlık grevi yapanlar için Türkiye'ye vitamin soktuğu iddiasıyla gözaltına alınan Uca sınırdışı edildi.

16.11.2012 11:56  Güncelleme: 11:57

Cezaevinde açlık grevi yapanlar için Almanya'dan Türkiye'ye bildirimsiz olarak bol miktarda B1 vitamini soktuğu iddiasıyla gözaltına alınan ve savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılan eski AP milletvekili Feleknas Uca sınırdışı edildi.

Avrupa Parlamentosu'nda 1999 ile 2009 yılları arasında milletvekilliği yapan Feleknaz Uca geçtiğimiz salı günü Almanya'dan Türkiye'ye gelmiş, Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı. Uca'nın yanında açlık grevindekiler için getirdiği 248 kutu B1 vitamin hapının bildirimi olmadığı, Gümrük Kanununa muhalefet ettiği ve Terörle Mücadele Kanunu kapsamında araması olduğu için gözaltına alındığı öğrenildi. Feleknas Uca dün akşam çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılırken, Uca'nın bu sabah erken saatlerde ilk uçak ile sınırdışı edildiği ifade edildi.

Alman vatandaşı olan Feleknas Uca ile ilgili yapılan araştırmada Uca'nın arama kaydının olduğu da belirlenmişti. Uca, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürülmüş buradaki sorgusunun ardından dün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildiği öğrenildi. Savcılık ifadesinin ardından serbest bırakılan Uca'nın sınırdışı edildiği belirtildi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Feleknas Uca Sınırdışı Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement