Fikri Olanlar Fikür'de Ödüllendirildi - Son Dakika
Güncel

Fikri Olanlar Fikür'de Ödüllendirildi

Fikri Olanlar Fikür\'de Ödüllendirildi

İSTANBUL Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nin "fİKÜR'e katıl fikrin iş olsun" sloganıyla yola çıkarak düzenlendiği yarışmada, dereceye girenler ödüllerini aldı.

03.11.2016 10:40

İSTANBUL Kültür Üniversitesi Ön Kuluçka Merkezi'nin "fİKÜR'e katıl fikrin iş olsun" sloganıyla yola çıkarak düzenlendiği yarışmada, dereceye girenler ödüllerini aldı. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Ataköy Yerleşkesi'nde düzenlenen törende, proje sahiplerinin yanı sıra fİKÜR Direktörü Doç. Dr. Sinan Alçın'ın ve İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir de hazır bulundu. Yapılan açılış konuşmalarının ardından, robotikten sosyal inovasyona kadar birbirinden farklı konularda ticarileşebilir 29 proje grubunun dahil olduğu 2016 Çağrı Dönemi'nde ilk üç dereceye giren grupların yanı sıra farklı bir projenin sahibine de "En İyi Gözlemci Grup" ödülü verildi.

fİKÜR 2016 Çağrı Dönemi Ödül Töreni'nde birinciye 5 bin, ikinciye 3 bin, üçüncüye bin 500 ve en iyi gözlemci gruba ise 500 TL'lik hediye çekleri ve plaketleri İKÜ Rektörü Prof. Dr. S. Semahat Demir tarafından takdim edildi.

GÖRME ENGELLİLER İÇİN TABLET GELİŞTİRME PROJESİ BİRİNCİLİK ALDI

Ekin Asım Özek, Umurcan Kocaman ve Beyza Melis Hazır'dan oluşan beAble ekibi, görme engelliler için tablet geliştirme projeleri ile birincilik ödülüne layık görüldü. İkincilik ödülüne ürün alarm etiketi geliştirmeye yönelik yenilikçi iş fikirleri ile GuardTag ekibi üyeleri Ahmet Miniksar ve Berat Öztürk layık görülürken, üçüncülük ödülü de iki ekip arasında paylaşıldı. Motosikletli sürücülerin kazalardan korunması için patentli mobil sinyalizasyon sistemi geliştiren Ready Dynamics ekibi adına Mithat Okhan Onan ve faydalı iş modeli korumasına sahip gökdelen camı silme robotu projesiyle Skycleaner ekibi adına Özgür Olgun üçüncülük ödülünü aldı. Bunun yanında Akın Atlıadlı yarışmacı da hatalı park yapan araç sürücülerini uyarmayı hedefleyen iş fikri ile "En İyi Gözlemci Grup" ödülüne layık görüldü.

İstanbul girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi ve Türkiye için katma değer sağlayacak iş fikirlerinin gelişmesine destek olmayı hedeflediklerini belirten Ön Kuluçka Merkezi Direktörü Doç. Dr. Sinan Alçın, önümüzdeki yıllarda daha fazla projeye fİKÜR bünyesinde gelişme imkanı vermeyi ve proje ekiplerini yatırımcılar ile buluşturmaya devam etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fikri Olanlar Fikür'de Ödüllendirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement