Filipinler-ABD Ortak Askeri Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Filipinler-ABD Ortak Askeri Tatbikatı

Filipinler-ABD Ortak Askeri Tatbikatı

Filipin ve Amerikan askerleri, Çin ile ihtilaflı Güney Çin Denizi yakınında ortak amfibi tatbikat icra etti.

30.06.2014 09:36  Güncelleme: 09:34

Filipin ve Amerikan askerleri, Çin ile ihtilaflı Güney Çin Denizi'ni karşıdan gören Filipinler'in kuzeybatı sahilinde ortak askeri tatbikat yaptı.

Filipinler'in başkenti Manila'nın kuzeybatısında yer alan, Zambales eyaletine bağlı San Antonio sahilinde  düzenlenen amfibi tatbikata 100'den fazla Filipin ve Amerikan deniz piyadesi katıldı.

Amfibi saldırı araçları içindeki deniz piyadelerinin hayali düşmanlara yönelik saldırı senaryosu icra ettikleri tatbikat çerçevesinde, sahile biraz uzakta demirlemiş bir ABD gemisinden çıkan amfibi tanklar yüzerek San Antonio plajına çıktı. Daha sonra tanklardan çıkan otomatik silahlı Filipinli ve Amerikan askerleri araziye yayıldı.

Sözkonusu tatbikat iki ülkenin her yıl ortak olarak düzenledikleri "denizde hazırlık ve eğitim" adlı askeri etkinliğin bir bölümünü oluşturuyor.

Yetkililer, tatbikat çerçevesinde icra edilen manevraların eşgüdüm ve yetenekleri iyileştirmeyi amaçladığını ancak ihtilaflı Güney Çin Denizi'nde giderek daha iddialı bir tavır içinde hareket eden Çin'e yönelik olmadığını savunuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Filipinler-ABD Ortak Askeri Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement