Diyarbakır Çevik Kuvvet'te Panzer Tamiri Sırasında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Diyarbakır Çevik Kuvvet'te Panzer Tamiri Sırasında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı

Diyarbakır'daki İl Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar'daki ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında patlama meydana geldi. Patlamada 1 kişi öldü, 3 kişi yaralandı. Çöken binada bir kişi enkaz altında kaldı.

11.04.2017 10:52  Güncelleme: 14:35

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde Emek Caddesi yakınında saat 10.45'te şiddetli patlama oldu. Diyarbakır'daki patlamanın İl Emniyet Müdürlüğü'nün ek binasındaki atölyede panzer tamiri sırasında yaşandığı bildirildi. Patlamanın etkisiyle binada çökme meydana geldi, AFAD ekipleri bölgeye gönderildi. İlk bilgilere göre ağır yaralanan bir sivil personel hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı. İçişleri Bakanı Soylu yaptığı açıklamada, bir kişinin enkaz altında kaldığını açıkladı.

PANZER TAMİRİ SIRASINDA PATLAMA YAŞANDI

Diyarbakır'daki patlamanın, İl Emniyet Müdürlüğü'nün Bağlar'daki ek binasının içerisindeki atölyede panzer tamiri sırasında meydana geldiği bildirildi.

1 KİŞİ ÖLDÜ, 3 KİŞİ YARALANDI

Polis atölyesindeki patlamada ağır yaralanan bir kişi hayatını kaybetti, 3 kişi de yaralandı.

Emniyet kaynakları patlamada yaralılar olduğunu ve bölgeye ambulansların sevk edildiğini bildirirken, bir görgü tanığı olay bölgesinden dört yaralının ambulansla hastaneye götürüldüğünü söyledi.


VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Diyarbakır Valiliği patlamayla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan açıklamada şöyle denildi: "İlimiz Bağlar İlçesinde bulunan, İl Emniyet Müdürlüğü ek birimlerimizin yer aldığı alan içerisindeki Bakım-Onarım Şube Müdürlüğüne ait tamir atölyesinde 11.04.2017 Salı Günü Saat 10.47 de panzer aracının tamiri esnasında sebebi henüz bilinmeyen bir patlama meydana gelmiştir. Patlamanın hemen ardından olay yerine AFAD ve 112 ekiplerimiz sevk edilmiştir.Meydana gelen patlama neticesinde 1 sivil personel kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmiştir. Yaralılarımızın ise tedavileri sevk edildikleri hastanelerde devam etmektedir. Olay ile ilgili adli ve idari soruşturma hemen başlatılmış olup, detaylı açıklamalar daha sonra yapılacaktır."

BAKAN SOYLU: BİR KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Patlamada, emniyet binası kullanılamaz hale gelirken, yerleşke çevresindeki çok sayıda binada da hasar oluştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Diyarbakır'da tamir esnasında patlama oldu. Bir kişi enkaz altında kaldı, 1 kişi ağır yaralandı. Dışarıdan herhangi bir müdahale yok." dedi.

ERDOĞAN, VALİYİ ARAYIP BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Erdoğan, Diyarbakır'ın merkez ilçesi Bağlar'da, çevik kuvvet bakım onarım binasında sabah saatlerinde patlama yaşanmasının ardından Vali Aksoy'u telefonla aradı. Aksoy, olaya ilişkin Erdoğan'a bilgi verdi.


BİNADA ÇÖKME MEYDANA GELDİ

Patlamanın şiddetiyle binada çökme meydana geldi, AFAD ekipleri bölgeye gönderildi.

Al Jazeera muhabiri Kadir Konuksever, patlamanın yaşandığı atölyenin çöktüğünü, ele geçirilen bombaların patlamış olabileceğini kaydetti.

PATLAMANIN NEDENİ İÇİN İKİ ŞÜPHE

Reuters'ın haberine göre güvenlik ve sağlık yetkilileri, Emniyet bölgesinde araç tamir yerinde patlama olduğunu belirtirken, bir güvenlik kaynağı Emniyetin içinde oksijen tüpleri ya da yakıt tanklarının da patlamış olabileceğini söyledi.


MERKEZ İLÇELERDEN DUYULDU

DHA Diyarbakır muhabiri Ferit Aslan, CNN Türk canlı yayınında patlamayla ilgili şunları söyledi:

"Saat 10.45 sıralarında Merkez Bağlar ilçesi Emek Caddesi'nde şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlama sesi Diyarbakır merkez ilçelerinin hemen hemen hepsinde duyuldu. Gökyüzüne dumanlar yükselirken, bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi."


EV VE İŞYERLERİ HASAR ALDI, HALK PANİK OLDU

Bazı ev ve işyerlerinin camlarının kırıldığı patlama sonrası halk panik yaşadı. Polis halkı olay yerinden uzaklaştırdı.

Patlamada, emniyet binası kullanılamaz hale gelirken, yerleşke çevresindeki çok sayıda binada da hasar oluştu.

POLİSTEN VATANDAŞLARA UYARI

Öte yandan polisler gaz sızıntısı riskine karşı anons yaparak binalarda mutfak tüplerinin açılmaması ve sigara içilmemesi yönünde vatandaşlara uyarıda bulunuyor.


GÖRGÜ TANIĞI: ÜZERİME TAŞ TOPRAK YAĞDI

Patlaman esnasında bölgeye 500 metre uzaklıkta olan bir görgü tanığı, "Patlamayla savrulduk, taş toprak yağdı üzerimize." dedi.

GEÇEN KASIM AYINDA TERÖRİSTLER SALDIRMIŞTI

PKK'lı teröristler Emniyet Müdürlüğü Ek Binası'na geçen 4 Kasım'da saldırı düzenlemişti. Bina önündeki yolda teröristlerin bombalı aracı infilak ettirmeleri sonucu 2 polis şehit olmuş, 7 sivil yaşamını yitirmiş 100'den fazla kişi yaralanmıştı.

Olay yerinden diğer görüntüler:




Diyarbakır Çevik Kuvvet\'te Panzer Tamiri Sırasında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Diyarbakır Çevik Kuvvet'te Panzer Tamiri Sırasında Patlama: 1 Ölü, 3 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement