Gagavuzya'dan KKTC'ye Şeref Madalyası - Son Dakika
Güncel

Gagavuzya'dan KKTC'ye Şeref Madalyası

Gagavuzya\'dan KKTC\'ye Şeref Madalyası

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında sağlık ve eğitim alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik protokol, Gagavuzya'da düzenlenen törenle imzalandı.

23.09.2013 16:32

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi arasında sağlık ve eğitim alanlarında işbirliğinin geliştirilmesine yönelik protokol, Gagavuzya'da düzenlenen törenle imzalandı. Törende ayrıca, YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel'e, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal tarafından Şeref Madalyası takıldı.

Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti ile Yakın Doğu Üniversitesi Lefkoşa Kıbrıs (Near East Universty Nicosia Cyprus) arasında imzalanan protokol ile, iki ülke arasında eğitim ve sağlık alanlarında önceden başlatılan işbirliğinin kapsamını genişleterek kalıcılaştırılması amaçlanıyor.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda düzenlenen törende YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel protokolü, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mihail Formuzal ile imzaladı. Törende aynı zamanda; Yakın Doğu Üniversitesi'nin, Gagavuzya Özerk Cumhuriyeti vatandaşlarına eğitim ve sağlık alanlarında yaptığı katkılarından ötürü Yrd. Doç. Dr. Günsel'e, Cumhurbaşkanı Formuzal tarafından Şeref Madalyası takıldı. Cumhurbaşkanı Formuzal yaptığı konuşmada, Dr. Suat İ. Günsel'e de; ülkeler arası işbirliğinin gelişmesine yaptığı katkılar nedeniyle şükran duyduklarını belirterek, Dr. Günsel'e Şükran Belgesi'ni sundu.

Yrd. Doç. Dr. İrfan S. Günsel ise yaptığı konuşmada, YDÜ'nün tek amacının ve misyonunun; sadece kendi ülkesindeki insanlarına ve devletine hizmet vererek katkı sağlamak değil, dünyanın neresinde olursa olsun, insanlığa mümkün olan en üst düzeyde eğitim ve sağlık hizmetini vermek olduğunun altını çizdi. Madalyayı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Yakın Doğu Üniversitesi adına kabul ettiğini belirten Günsel; Şeref Madalyası'nı en yüksek onur olarak taşıyacağını belirtti.

Kurucu Rektör Dr. Suat İ. Günsel'in de katıldığı törende, Cumhurbaşkanı I. Yardımcısı, Eğitim Bakanı, milletvekilleri ile YDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahreddin Sadıkoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Savaşan, Genel Koordinatör Görkem Bulunç da hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gagavuzya'dan KKTC'ye Şeref Madalyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement